Malkara'da Ahır Yangını

Tekirdağ'ın Malkara ilçesine bağlı Balabancık beldesinde çıkan yangında, bir ahır ve samanlık kullanılmaz hale geldi.

Malkara'da Ahır Yangını
Edinilen bilgiye göre, akşam saatlerinde evinden ayrılarak kahveye giden 46 yaşındaki Raşit Yavuz'a ait içinde 2 bin adet saman ile 5 ton kömürün bulunduğu samanlıkta, elektrik kablolarının şasi yaparak balyaları tutuşturması sonucu yangın çıktı. Yangın kısa sürede büyüyerek içinde hayvanların bulunduğu ahıra sıçradı.

Evde televizyon seyreden babası, samanlığın çatısından alevlerin çıktığını görünce hemen kahvede bulunan Rasim Yavuz'a ve köy sakinlerine haber verdi. Yangına ilk müdahaleyi köydeki vatandaşlar bahçe sulama hortumları ile yaptı.

Daha sonra Balabancık Belde İtfaiyesi tarafından müdahale edilen yangın kontrol altına alınamayınca ahır içerisinde bulunan büyükbaş hayvanlar tahliye edildi.

Yangının büyümesi üzerine Malkara ve Sağlamtaş Beldesi itfaiye ekipleri ile birlikte 4 adet itfaiye aracının müdahale ettiği yangın, yaklaşık 2 saat süren söndürme çalışmaları sonunda güçlükle kontrol altına alınabildi

Yangında ölen ya da yaralanan olmazken samanlıkta bulunan 2 bin adet saman ve ot balyası ile 5 ton kömür yanarak kül oldu. Ahır ise kullanılmaz hale geldi.
Kaynak: İHA