Klasik Otomobillere Hayat Veriyor

Edirne'de kaporta ustası Atilla Buyörük, klasik otomobilleri onararak ilk günkü görünümüne kavuşturuyor.

Buyörük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sanayi sitesindeki atölyesinde 35 yıldır otomobil kaporta ve boya tamiri yaptığını söyledi.

Klasik otomobillerin de tamir işlerini yaptığını belirten Buyörük, özellikle Volkswagen, Chevrolet, Ford ve Mercedes gibi markaların klasik modelleriyle ilgilendiğini ifade etti.

Son olarak 1964 model bir Mercedes'i onardığını aktaran Buyörük, "Onarımda, otomobillerin orijinal parçalarını bulmak mümkün olmadığı için ham saçtan işlenmiş parçalar kullanıyoruz. Otomobillerin temizlik, boya ve astar işlerini de özenle yapıyoruz" diye konuştu.

Buyörük, otomobillerin tamir süresinin çürük ve hasarlı bölümlerin büyüklüğüne göre değiştiğini, ortalama tamirin 3 ay sürdüğünü kaydetti.

-"Şimdiye kadar 60'a yakın klasik otomobil tamir ettim"

Klasik otomobillerin sağlıklı tamir edilebilmesi için, tüm parçalarının sökülmesi gerektiğini anlatan Buyörük, şöyle devam etti:

"Otomobilin tüm parçalarını sökmemiz, çürük ve hasarlı bölümleri görmemizi daha da kolaylaştırıyor. Aracın yürüyen aksamını söküp çürük temizlemesi yapıyoruz. Boya ve astar işlemlerini yaptıktan sonra otomobili eski haline getiriyoruz. Şimdiye kadar 60'a yakın klasik otomobil tamir ettim. Tamir ettiğim klasik otomobilleri trafikte gördüğümde gurur duyuyorum."

Buyörük, 1956 model Mercedes otomobilin tamiriyle uğraştığını belirterek, otomobilin karoserisindeki çürük bölümleri temizleyerek yenilediğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA