Japon Turistlerin Kapadokya İlgisi Sürüyor

Türkiye’nin en önemli kültür turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesine Japon turistlerin ilgisi sürüyor.

Japon Turistlerin Kapadokya İlgisi Sürüyor
Peribacaları ile ünlü bölgede geçen hafta bir Japon turistin öldürülmesinin turizmi olumsuz etkilemediği belirtildi.

Nevşehir’in Göreme beldesindeki Zemi Vadisi'nde geçen hafta iki Japon turistin bıçaklı saldırıya uğraması ve birinin hayatını kaybetmesinin ardından, Japon turistler Kapadokya’ya olan ilgisini sürdürdü. Her yıl yaklaşık 2 milyonu aşkın yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği bölgedeki peribacalarını hayranlıkla gezen Japon turistler, bol bol fotoğraf çekiyor. Bölgede Göreme başta olmak üzere Uçhisar, Ürgüp ve Avanos’ta yoğun bir Japon turist hareketliliği gözlemlenirken, önümüzdeki aylarda bölgeye daha yoğun bir ilginin olması bekleniyor.

Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Genel Sekreteri Nazif Demir, Türkiye’ye gelen Japon turistlerin en çok ziyaret ettikleri merkezlerden biri olan Kapadokya’da Japon turistlere yapılan saldırıdan turizmciler olarak büyük üzüntü duyduklarını kaydetti.

Saldırının münferit bir olay olduğunu ve dünyanın birçok ülkesinde benzerlerinin yaşandığını ifade eden Demir, olayın Japon turistlerin Türkiye’ye olan ilgisini azaltmayacağını vurguladı.

Demir, “Yaşanan olaydan dolayı turizmciler olarak bizler de çok üzgünüz. Kapadokya ve Türk turizmi açısından gerçekten çok olumsuz bir olay. Bunun bundan sonraki olaylara ışık tutmasını ve bu olaydan ders alınmasını ümit ediyorum. Turizm açısından bakıldığında, şu anda zaten sezonun ikinci aşamasına yoğun olarak girdik. Bunların içerisinde de Japonlar yine ağırlığını korumakta. Bu olay olumsuz olarak direkt yansımayacaktır ama bir kararsızlık ve çekingenlik olabilir. Biz burada duyarlılığımızı ve samimiyetimizi gösterdiğimiz sürece olumsuz bir şey yaşanmayacaktır. Bölgemiz tarafından zaten birtakım tepkiler ortaya konularak duyarlılık gösterileri yapıldı. Bunun boyutu farklılaştırılmadığı sürece, bu samimiyeti gösterdiğimiz sürece onlar da bizi anlayacaklar çünkü Japonya Türkiye’yi tanıdığı gibi Kapadokya halkını ve turizmcileri de çok iyi tanıyor'' dedi.

Demir ayrıca, olaydan dolayı bölgede ciddi bir rezervasyon iptali ile karşılaşmadıklarını da sözlerine ekledi.

Kapadokya bölgesindeki diğer turizmciler ise, bölgede yaşanan bu olaydan çok Gezi Parkı eylemlerinin işlerini etkilediğini ifade ederek Japon turistlerin gruplar halinde bölgeye gelmeyi sürdürdüklerini ifade etti.

9 Eylül 2013 günü Nevşehir’in Göreme beldesindeki Zemi Vadisi'nde, Japon turistler Mai Kuriharac (22) ve Hoshie Teramatsu (22) kimliği belirsiz bir kişi tarafından saldırıya uğramıştı. Saldırıda Mai Kuriharac aldığı bıçak darbeleriyle olay yerinde hayatını kaybederken, ağır yaralanan Hoshie Teramatsu Nevşehir Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınmıştı. Yapılan çalışmalar neticesinde yakalanan katil zanlısı F.U., çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.
Kaynak: İHA