Dünyaca Ünlü Efsane Aşıklar Bu Müzede Buluştu

Amasya Belediyesi tarafından yapımı büyük ölçüde tamamlanan Ferhat ile Şirin Aşıklar Müzesi, dünya genelinde tanınan aşk hikayelerini temalı şekilde konuklara sunuyor.

Dünyaca Ünlü Efsane Aşıklar Bu Müzede Buluştu
Ferhatarası mevkisindeki müzede incelemelerde bulunan Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin’e bilgiler veren Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, 8 bin metrekarelik alan üzerinde yapılan müzenin birbirine bağlı özel bölmelerinde başta Ferhat ile Şirin olmak üzere, Leyla ile Mecnun, Kerem ile Aslı, Romeo ile Juliet, Mimar Sinan ile Mihrimah Sultan'ın aşk hikayelerinin anlatılıp, Anadolu'da aşıklık geleneği gibi temalarında işlendiğini söyledi.

Dünya genelinde tanınan aşk hikayelerinin konu edinildiği müzenin içerisinde 230 kişilik salonda çeşitli konferans ve programlara ev sahipliği yapılırken nikah da kıyılabileceğini anlatan Başkan Özdemir, müzeye hakim tepenin üzerine Ferhat ile Şirin’in heykellerinin konuşlandırıldığını söyledi.

Özdemir, tarihi Fehat Su Kanalı bitişiğindeki müzenin bahçesine yapılan sembolik mezarların da ziyaretçilerin ilgisini çektiğini kaydetti.

Söz konusu müzeyi Amasya’ya kazandıran Belediye Başkan Özdemir’i tebrik eden Vali Çomaktekin de, şehirdeki turizm çeşitliliğine dikkat çekip “Amasya’nın neresini kazarsanız bir tarih fışkırıyor. Kırsal alandaki tarihi değerleri, antik ören yerleri gün ışığına çıkarmak için çalışmalar yapmamız lazım” diye konuştu.

Kaynak: İHA