Vali Güvenç Siverek’te Açılışlara Katıldı

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Doç. Dr. Zeynep Uslu Karahan, bir dizi açılışa katıldı.

Vali Güvenç Siverek’te Açılışlara Katıldı
Siverek ilçesinin Bahçelievler Mahallesi’nde bulunan Mehmetçik İlköğretim Okulu ve Dumlupınar İlköğretim Okulu’nda zenginleştirilmiş kütüphaneler açıldı. Açılışa; Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Şanlıurfa AK Parti Milletvekili Zeynep Uslu Karahan, Siverek Kaymakamı Hamza Erkal, Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, çok sayıda kurum yöneticisi, öğretmen, öğrenci ve vatandaş katıldı.

Tören; saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Açılış konuşmasını yapan Siverek Kaymakamı Hamza Erkal, “Zenginleştirilmiş kütüphaneyi, beraber açmış olacağız. Bugün açılacak olan zenginleştirişmiş kütüphane, eğitimin en önemli parçalarından biridir. Kitap olmadan, kütüphane olmadan eğitim olamaz. Biz öğrencilerimize her şeyden önce kitap okumayı öğretmeliyiz. Kitaplarla bütünleştirmeyiz, bugün biz bu programımızda özelliklede dikkat ederseniz ağaçlara merdivenlere koridorlara hepsine kitaplar astık. Bu kitapların on katını on beş katını daha öğrencilerimize dağıtacağız” dedi.

Düzenlenen etkinlikte konuşan Şanlıurfa AK Parti Milletvekili Zeynep Uslu Karahan ise şunları söyledi:
“Okullarımızı yeniliklerle tanıştırmak adına, bence biz siyasetçilerin sadece siyasi görevi değil, aynı zamanda sivil görevleridir de. Okullarımız eğitim kurumlarımız sadece çocuklarımızın diploma aldığı yerler değil aynı zamanda okullarımız evlatlarımız üzerinden, öğretmenlerimiz üzerinden geleceğimizi inşa ettiğimiz yerlerdir. Böyle yuvaların kalitesini geliştirmek demek, aslında geleceğimizin kalitesini geliştirmek demektir. Daha iyi bir yaşamı almama ve sadece almamakla kalmayıp ona karşı derin bir susuzluk duymama neden olur.”
Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç da şöyle konuştu:
“Bu eğitim öğretim sezonuna güzel müjdelerle, güzel haberlerle, güzel yatırımlarla başlıyoruz. 2013 yılında Şanlıurfa’da ihalesini yaptığımız okul sayısı 200’dür. Şuan itibari ile bu okulların derslik sayısı 3 bin 100 üzerindendir. Toplam maliyeti 470 milyondur. Bizim paramız bereketlidir, çünkü biz iyi niyetliyiz, biz insanımızı seviyoruz, biz bu çocuklarımızı seviyoruz, biz annelerimizi seviyoruz, biz babalarımızı seviyoruz el ele gönül gölüne bunun peşindeyiz.”
Konuşmaların ardından çocuklar ağaçlara asılı bulunan kitapları almak için birbirleri ile mücadele etti. Kitapları alan çocukların mutlulukları gözlerinden okudu.

Zenginleştirilmiş kütüphanesi açılışını yapan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ile AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Uslu Karahan, çocuklarla sohbet etti. Kütüphanede bulunan ikinci sınıf öğrencileri dört dilde; Türkçe, Kürtçe, Zazaca ve Lazca şiir okudu.

Mehmetçik İlköğretim Okulu’nda açılış sonrası Şanlıurfa Valisi Güvenç ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Karahan, Dumlupınar İlköğretim Okulu’nda açılışı yapılacak olan zenginleştirilmiş kütüphanesi açılışına gitti. Açılış öncesinde çiçeklerle karşılanan Şanlıurfa Valisi ve AK Parti Milletvekili Zeynep Uslu Karahan burada bulunan kütüphaneyi de kurdele keserek hizmete açtı. Okuldan ayrılan Vali Güvenç ve Karahan ilçeye 24 kilometre uzaklıkta bulunan beton yol çalışmasını yerinde incelemek için Gürbüzler Köyü’ne gitti. Burada yapılan çalışmalar hakkında bilgi alarak Siverek ilçesine tekrar geri döndü.

Güvenç ve yanındaki heyet daha sonra restorasyon çalışması biten Hamidiye Camii’nin açılışına katıldı.

Açılış, Hilvan Müftüsü Mehmet Yaman’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Şanlıurfa Müftüsü İhsan Açık, “Allah’ın en çok sevdiği makamlar camilerdir. Camilere Allah’ın evi diyoruz. Nasıl ki bizler kendi evimizi seviyorsak, Allah da yeryüzünde en çok sevdiği makamları camiler olarak görüyor” diye konuştu.

Şanlıurfa AK Parti Milletvekili Zeynep Uslu Karahan ise konuşmasında, “Burada yapacağım konuşma belki de benim için hayatımın en özel konuşmalarından biri olacak. 20 yıldır konuşuyorum ama hiçbirinde böyle bir makamda konuşma imkanım olmadı. Belki bundan sonrada olmayacak” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından cami açıldı. Cami girişine asılan balonları almak isteyen çocuklar izdihama neden oldu. Yapılan konuşmalar ve açılış sonrası Bedensel engellilere tekerlikli sandalyeler hediye edildi.
Kaynak: İHA