Tcdd Genel Müdürü Karaman, Afyonkarahisar'da

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nu ziyaret etti.

Karaman, burada yaptığı konuşmada, Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin Ankara-Afyonkarahisar kesiminin yarın temelinin atılacağını hatırlattı. Afyonkarahisar'a karayolu ulaşımının kolay olduğunu ifade eden Karaman, artık demiryolu ulaşımının da kolay olacağını söyledi.

Projeyle ilgili çalışmalara başlandığını aktaran Karaman, "Yüksek hızlı trene binen gençlerimizin diğer ülkelerde olan treni ülkesinde görünce 'işte bu benim trenim benim ülkem' demesi bizi gururlandırıyor. Afyonkarahisar'da iki gar olacak. Yüksek Hızlı Tren Projesi ile Afyonkarahisar'ın gelişeceğini düşünüyoruz. Emirdağ, Bayat ve İscehisar'da gar yapıyoruz. Ama bu demek değil ki bütün trenler bütün ilçede duracak böyle bir şey yok. İki saatte bir sefer planlıyoruz sonra yolcu çoğaldıkça, Eskişehir'de ve Konya'da yaptığımız gibi biz de seferleri çoğaltacağız" şeklinde konuştu.

Vali İrfan Balkanlıoğlu da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Balkanlıoğlu, ziyaretin anısına Karaman'a mermerden yapılmış satranç takımı hediye etti.

Kaynak: AA