Muğla'da Kadın Cinayetleri Protesto Edildi

Muğla'da Karya Kadın Derneği öncülüğünde toplanan grup, kadın cinayetlerini protesto etti.

Sınırsızlık Meydanında toplanan gruptakiler, ellerinde taşıdıkları pankartlarla slogan atarak kadın cinayetlerini protesto etti. Karya Kadın Derneği adına açıklama yapan Özlem Şahin Güngör, son zamanlarda kadınlara yönelik olayların arttığını ve tepkisiz kalınmaması gerektiğini söyledi.

Türkiye'de kadın cinayetlerinin resmi rakamlara göre 7 yılda yüzde bin 400 artış ile cins kırımı tanımı yapılacak rakamlara ulaştığını iddia eden Güngör, 2013 yılının 8 ayında 122 kadının öldürüldüğünü dile getirdi.

Toplumun büyük bir kısmının kadın cinayetlerine seyirci kaldığını belirten Güngör, "Kadınların canına kast eden erkek egemen anlayış son olarak Muğla'da kendini gösterdi. Eşinden gördüğü şiddet nedeniyle ondan ayrı yaşayan ve hukuka sığınan genç bir kadın arkadaşımızı Muğla'da kadın cinayetlerine kurban verdik. Hakkında alınan koruma kararına rağmen Sedef arkadaşımız ayrı yaşadığı eşi tarafından katledildi" dedi

Güngör, kadına yönelik her türlü şiddetin temel insan hakkı ihlali olduğuna dikkati çekerek, "Kadına yönelik şiddette tüm toplumun rolü olduğunu gözden kaçırmamak gerekir. Sorun yalnızca kadınların sorunu değil erkek egemen toplum yapısının sorunudur. Cinayetler kıskançlık, aşk, namus cinayetleri şeklinde isimlendirilerek yargı tarafından normalleştirilmeye çalışılmaktadır. Biz Sedef'i öldürenlerin en ağır cezayı alması için davaların takipçisi olacağız" diye konuştu.

Gruptakiler açıklamanın ardından olaysız şekilde dağıldı.

Kaynak: AA