Dokuz Eylül Tıp'ın En Renkli Hocası Emekli Oldu

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı’nın Kurucu Öğretim Üyesi ve akademik camiada renkli ve aktif yönü ile tanınan Prof. Dr. Orhan Terzioğlu törenle emeklilik yaşamına adım attı.

Dokuz Eylül Tıp'ın En Renkli Hocası Emekli Oldu
Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülay Canda, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi önceki Rektörü Prof. Dr. Şerefettin Canda, Dekan Yardımcıları, DEÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Refik Mas, Başhekim Yardımcıları, öğretim üyeleri ve sağlık çalışanlarının katıldığı törende Profesör Terzioğlu duygulu anlar yaşadı.
Akademisyenliğinin yanı sıra fotoğrafçılık ve dağcılıkta başarılı çalışmalarla iz bırakan, Fakülte Sosyal ve Kültürel Koordinasyon Kurulu Başkanlığını yürüten, 67 yaş sınırı nedeniyle emekliye ayrılan Profesör Terzioğlu’na Rektör Füzün ve Dekan Canda birer plaketle teşekkür etti. Deneyimli akademisyenin, Öğretim Görevlisi olarak fakülteye hizmetlerinin süreceği belirtildi.

Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün, “Hem hüzünlü, hem güzel bir gün. Orhan gibi bir kişi söz konusu olunca ortamın neşeli, keyifli olmaması mümkün değil, ama kağıt üzerinde de olsa emekliliğin hüzünlü bir tarafı var. Kendisi araştırmayı çok seven bir insan. Bilimin bir sonu, kuralları var. Bir yere gelip orada duruyorsunuz. Ama Orhan hoca için sonu olmayan tasavvuf gibi başka alanlar var. Bilimdeki doygunluk tatmin etmeyince o alanda yürümeye başladı Hayatı dolu dolu inceleyen, tadına varan bir insan. Bundan sonraki süreçte başarı ve mutluluğunun devamını diliyorum” dedi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülay Canda da Orhan hocanın her yönüyle bir gönül insanı olduğunu, 1980 yılından itibaren geldiği DEÜ Tıp Fakültesi’ne çok şey kattığını ifade ederek şöyle konuştu: “Kendisi ile aynı katları paylaştık, ailesini de yakından tanıdım. Öğrenci burslarında sürekli bağışçımız olan gönlü zengin bir insan. Rektörümüz sağolsun, emekli olan tüm hocalarımızı öğretim görevlisi olarak kurumumuza kazandırıyor. Onlara ihtiyacımız var. Orhan hoca Burs Komisyonu ve sosyal faaliyetlerde fakültemiz için çalışmaya devam edecek. Kendisi emeklerini bize helal etsin.”
Kaynak: İHA