Karanlıktaki Hazinelere Yedaş, ‘ışık Oluyor’

“Tarihimizi Aydınlatıyoruz” Projesi kapsamında Samsun, Sinop ve Çorum’da tarihi hazineleri aydınlattı.

Karanlıktaki Hazinelere Yedaş, ‘ışık Oluyor’
Erfelek Şelalesi ile düğmeye bastıklarını ve bölge siyasilerinin de takdirini aldıklarını söyleyen YEDAŞ Genel Müdürü Türkoğlu, “Kurumsal kültürümüzü bölge halkımıza ‘Sosyal Sorumluluk’ projeleri ile taşıyoruz” dedi.

Samsun, Çorum, Ordu, Amasya, Sinop il ve ilçelerinde kaliteli ve kesintisiz elektrik enerjisi dağıtımını amaç edinen Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş (YEDAŞ), bölgesinde gerçekleştirdiği sanayi yatırımlarının yanı sıra turizm alanında yaptığı yatırımlarla da bölge insanının takdirini topluyor. Tarihi, kültürü ve doğanın eşsiz güzelliklerini korumayı ‘Sosyal Sorumluluk’ olarak gören YEDAŞ, Erfelek’teki Tatlıca Şelalesi’nden başlayan ‘aydınlatma çalışmasını’, Çorum’daki Dulkadiroğlu Konağı, Sinop’taki Salar Köyü Kral Mezarlıkları ve Samsun’un Tekkeköy ilçesinde yer alan Tekkeköy Arkeoloji Vadisi’nde sürdürüyor.

GELECEK NESİLLERE IŞIK OLACAK
Toplumun yaşam kalitesini iyileştirmeye yönelik hazırladığı ve “Enerjimizi Harekete Geçiriyoruz” sloganıyla 2012 yılında bölgesinde kurumsal sosyal sorumluluk projelerinin startını veren YEDAŞ, ‘Tarihimizi Aydınlatıyoruz’ Projesi kapsamında, tarihi hazineleriyle göz kamaştıran yapıtların ve kazı alanlarının aydınlatma gereksinimlerini karşılıyor. Bölgelerinde Türkiye’nin ve dünyanın dikkatini çekecek önemli kazı çalışmalarının ve tarihi hazinelerin aydınlatılmasını öncelikleri arasında yer aldığını söyleyen YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, “YEDAŞ, Karadeniz’in aydınlanması içindir. Tarihimiz, YEDAŞ ile daha aydınlık ve gelecek nesillere ışık olacaktır” dedi.

BÖLGEYİ ARAŞTIRDIK, AYDINLATTIK
Çalışanlarımızla birlikte belirlediğimiz 14 ‘Kurumsal Sosyal Sorumluluk’ projeleri arasında yer alan ‘Tarihimizi Aydınlatıyoruz’ Projesi kapsamında bölgemizdeki 3 tarihi hazinenin aydınlatma çalışmalarına başladıklarını kaydeden Genel Müdür Türkoğlu, “Bölgemizde yaptığımız araştırmalar sonucunda belirlenen Çorum’daki Dulkadiroğlu Konağı’nı, Sinop’taki Salar Köyü Kral Mezarlıkları’nı ve Samsun’un Tekkeköy ilçesinde yer alan Tekkeköy Arkeoloji Vadisi’ni aydınlattık. Sinop’un Erfelek ilçesinde bulunan Tatlıca Şelalesi’ni de aydınlattık. Bölge milletvekillerinden Engin Altay bey, hayran kaldığını ve teşekkür ettiğini söyledi.

YEDAŞ, hayatın her alanına dokunan, bölge halkının tarihi ve kültürel gereksinimlerini ‘Sosyal Sorumluluk Projeleri’ çerçevesinde gerçekleştirmektedir. ‘Bir Bölgesel Sürdürülebilirlik Kalkınma Hareketi’ temasıyla bölgenin zenginliklerini koruyarak ve aydınlatarak örnek bir projelere imza atıyoruz. 2015 yılına kadar devam edecek olan KSS projeleri ile bölge halkında farkındalık ve sorumluluk bilinci oluşturmayı kendimize misyon edindik” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA