Gaziantep Kent Konseyi Yürütme Kurulu Gso’yu Ziyaret Etti

Gaziantep Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Binici ve Yürütme Kurulu Üyeleri, Gaziantep Sanayi Odası’nı (GSO) ziyaret etti.

Gaziantep Kent Konseyi Yürütme Kurulu Gso’yu Ziyaret Etti
Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Binici ve beraberinde gelen Konsey Saymanı Kürşat Göncü, Yürütme Kurulu Üyeleri Yusuf Ziya Yıldırım, Hulusi Kalender ve Kadın Meclis Başkanı Serpil Karuserci, başkanlığa tekrar seçilen GSO Yönetim Kurulu Başkan Adil Konukoğlu ile yeni yönetimi tebrik etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Adil Konukoğlu, Türkiye ekonomisinde son yıllarda olumla gelişmeler yaşandığına işaret ederek, bazı sektörlerde ufak tefek dönemsel sorunlar görülse de çok kısa sürede sorunların aşıldığını belirtti.

Gaziantep’in Türkiye ekonomisinin üzerinde büyüme gösterdiğine dikkati çeken Konukoğlu, bayram tatili olmasına rağmen Ağustos ayı ihracatlarının yüzde 5,1 oranında arttığını ve yılın ilk sekiz ayında yüzde 11,7 artışla 4 milyar 193 milyon dolarlık ihracat yaptıklarını vurguladı.

Birlik beraberlik içinde hareket eden Gaziantep’in her türlü zorluğun üstesinden gelebileceğini ifade eden Konukoğlu, “Bizim asıl görevimiz; işsizlere iş bulmak, ekonomiyi dinamik şekilde ayakta tutmaktır” diye konuştu.

Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Binici de GSO yeni yönetimine hayırlı olsun dileklerini ileterek, başarılar diledi.

Gaziantep ekonomisinin geldiği başarılı konumdan övgüyle bahseden Binici, “Sizler sayesinde ekonomi bu noktaya geldi. Ağustos ayı ihracat rakamları sevindirici” dedi.

Ülkelerindeki iç sorun nedeniyle Gaziantep’e gelmek zorunda kalan Suriyelilerin durumuna değinen ve “Gelen Suriyeli kardeşlerimize yardım elini uzatıyoruz” diyen Binici, birçoğunun küçük esnafın yanında çalışmaya başladığını, yavaş yavaş kendi işyerini açanlar da olduğunu kaydetti.

Binici, çalışma hayatının istikrarı bozulmadan gelen Suriyelilerin iş hayatına katılımını sağlayacak önlemler alınması gerektiğinin altını çizdi.

Kent Konseyi olarak ellerinden geldiğince kentin sorunlarının çözümüne destek vermeye çalıştıklarını anlatan Necati Binici, “Önümüzdeki süreçte Kent Konseyleri’nin kentin yönetiminde daha aktif olacaklarına inanıyorum. Yürütme Kurulu arkadaşlarımız adına tekrar hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum, GSO ile her zaman işbirliğine hazırız. Üzerimize düşen görevler varsa hazırız” ifadelerini kullandı.

Ziyarette, GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Ünverdi ve Yönetim Kurulu üyeleri de hazır bulundu.
Kaynak: İHA