Başkan Gürün Aday Adaylığın Açıkladı

CHP’de Muğla’nın Büyükşehir Belediye Başkan aday aday sayısı dörde çıktı.

Başkan Gürün Aday Adaylığın Açıkladı
Belediye Başkanlarının aday adaylığı başvuru süresinin son gününde CHP Büyükşehir Belediye Başkan Aday adaylığı başvurusunu yapan ve aday adaylığın açıklayan Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, kendisinin de diğer adaylar gibi parti tüzüğüne göre hareket edeceğini ve aday belirleme sürecine katılacağını açıkladı.

“PARTİ TÜZÜĞÜNE UYMAK ZORUNDAYIZ”
CHP İl binasına aday adaylığı başvurusu için eşi Gülsün Gürün ile gelen Osman Gürün’ün başvurusunu alan İl Başkanı Mustafa Öztürk, “Aday adaylarının başvurusunun bugün son günü. Sayın Başkanımız halen belediye başkanı. Aslında yanlış bir uygulama bence. Belediye Başkanlarının aday adayı olması bence pek hoş değil. Başkanımız Büyükşehir belediye Başkan aday adaylığı dosyasını getirdi” dedi.

CHP Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olan Osman Gürün, aktif başkanların müracaatlarının genel merkez tarafından ayrıcalık yapılmadan bir disipline bağlandığın belirterek, “ 2 Eylül saat 17.00’ye aday adaylığı müracaatı son olduğu için biz de yasal süre içinde müracaatımızı yapıyoruz. Aday olan arkadaşlarımızın hepsi çok değerlidir. Bugüne kadar aday adaylığını açıklayan arkadaşlarımızın hepsi Muğla’nın ve ülkemizin menfaatleri açısından hizmet verecek. Tabi ki başvuru yapan aday adaylarından bir isim aday olacak. Ben de bu aday adaylarından birisiyim. Bizzat aday adaylığımı il başkanımıza takdim edeceğim. Sonuç itibari ile biz parti tüzüğümüze bağlıyız. Adaylık ile parti tüzüğümüz ve tüzüğümüzün ilgili maddeler açık. Bu konuda Parti Meclisi’nin aldığı karar ile PM MYK’ya, MYK’dan seçilen 5 arkadaşımıza ön çalışma yapması için yetki verdi. Bu beş kişi aday adaylarının müracaatları ile ilgili son şeklini verecek. Tüm Türkiye kamuoyuna yöntemi ve adayları belirleme şekillerini ifade edecek. Hepimiz sabırla bu süreci beklememiz gerekiyor. Eğer ben CHP’nin bir üyesi isem, o tüzüğün tüm maddelerini hiç itirazsız kabul ediyorum demektir. Eğer tüzükteki bir maddenin işleyişine itiraz ediyorsam istifa etmem gerekiyor. Tüzüğümüzün amir hükümleri ne gerektiriyorsa ve Genel Merkezin verdiği karar hepimiz saygı duymamız gerekiyor. İl başkanımızın defalarca söylediği gibi biz hedef olarak Muğla’yı 13+1 olarak düşünüyoruz. Bu seçim için söylenmiş mutad sözler değil. Yapılan incelemeler ve değerlendireler, eğer seçim atmosferinde büyük bir hata yapmaz isek 13-+’in altına imza atabiliriz” dedi.

HEDEF 13+1
Muğla’nın Büyükşehir statüsüne alınmasına asla karşı olmadıklarını belirten Gürün, “Muğla Büyükşehir yapılırken bize sorulmadı. Keşke denseydi de biz de fikrimizi söyleseydik. Ama özellikle altını çizerek söylüyorum, Büyükşehir’e karşı değiliz. Aksaklıklar var ve bu aksaklıklar kervan yolda düzülür anlayışı ile bir takım aksaklıkları yaşaya yaşaya düzelteceğiz. 13+1 derken bir takım halinde yürümemiz gerektiğini ifade ediyorum. Birbirimiz ile çatışmadan ortak sorunlarımızı öncelik belirleyerek Muğla’nın menfaati için birlikte olmamız gerektiğini söylüyorum. Seçimde 13+1 hedefimizdir ve hayal değildir. Velevki 13+1 olmadı, diğer partilerden de belediye başkanı olsa, Muğla’nın menfaati için kol kola girmemiz gerekiyor. Kavga kültüründen uzak durmamız gerekiyor. Bu sorumluluk içinde herkes ve her parti hareket ederse, kazanan Muğla olacaktır. Bugüne kadar yerel yönetimlerdeki birikimlerimizi bundan sonra Muğla il geneline yansıtmak ve Muğla’yı lider bir kent haline getirmek için hep birlikte çabalayacağız” dedi.

Kaynak: İHA