2014 Akademik Yılı Öğrenci Kayıtları Başladı

AFYONKARAHİSAR - Afyon Kocatepe Üniversitesi'nin 2-6 Eylül arasında gerçekleştireceği 2013-2014 akademik yılı öğrenci kayıtları başladı.

AKÜ'den yapılan yazılı açıklamada, kayıtların Ahmet Necdet Sezer Kampusünde bulunan Vadi Kafe'de gerçekleştirildiği bildirdildi. 2013-2014 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi yerleştirme sonuçlarına göre, AKÜ'ye toplam 9 bin 332 öğrencinin kayıt yaptırmaya hak kazandığının belirtildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

"AKÜ'nün 2013 yılı ÖSYS yerleştirme sonuçlarına göre, kontenjan sayısı 4 bin 651 olan fakülte ve yüksekokullarına 4 bin 118 kişi, kontenjan sayısı 6 bin 715 olan meslek yüksekokullarına ise 5 bin 214 kişi yerleştirildi. Kayıtlar haftası kapsamında 2 Eylül Pazartesi günü Eğitim Fakültesi, Tıp Fakültesi, Turizm Fakültesi ve Bolvadin Meslek Yüksekokulunu kazanan adayların kayıtları yapılıyor. 3 Eylül Salı günü Fen-Edebiyat Fakültesi, Afyon Sağlık Yüksekokulu ile Atatürk Sağlık Hizmetleri, Bayat ve Çay Meslek Yüksekokullarının; 4 Eylül Çarşamba günü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Dinar, Emirdağ, İscehisar ve Sinanpaşa Meslek Yüksekokullarını; 5 Eylül Perşembe günü Güzel Sanatlar Fakültesi, Veteriner Fakültesi, Bolvadin Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Afyon Meslek Yüksekokulu ile Dazkırı Meslek Yüksekokulunu ve 6 Eylül Cuma günü ise Mühendislik Fakültesi, Teknoloji Fakültesi ile Başmakçı, Sandıklı, Sultandağı, Şuhut ve Uzaktan Eğitim Meslek Yüksekokullarını kazananların kayıtları yapılacak."

AKÜ'de öğrenim görmek isteyen yabancı uyruklu öğrenciler için 29 Mayıs tarihinde yapılan AKÜ Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı sonucunda 20 farklı ülkeden 105 öğrencinin kayıt yaptırdığı, boş kontenjanlar için ek yerleştirmelerin devam ettiği bildirildi.

AKÜ'nün Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimleri Enstitüleri'nde lisansüstü eğitim almaya hak kazanan öğrencilerin kesin kayıtlarının, bağlı oldukları enstitülerde yapılmaya devam ettiği kaydedildi.

Kaynak: AA