Yenişehir’de Gaziler Günü Kutlandı

Bursa’nın Yenişehir ilçesinde Gaziler Günü törenlerle kutlandı.

Yenişehir’de Gaziler Günü Kutlandı
Kutlamalar Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Muharip Gaziler Derneği Yenişehir Şube Başkanı Hikmet Öztürk günün anlamına dair bir konuşma yaptı. Öztürk konuşmasında, Türk topraklarının bir daha istila edilmesine asla müsaade etmeyeceklerini belirterek, “Kan dökülerek vatan olan bu topraklar bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk milleti tarafından en kutsal emanet olarak korunacaktır. Bugün gazilerimizin şeref günüdür. Bu anlamlı günde bütün gazi arkadaşlarıma sevgiler sunuyor, aramızdan ayrılanları da rahmetle anıyorum” dedi.

Törende daha sonra Kore gazisi İsmet Dozman kendi yazdığı şiiri okudu. Ardından Muharip Gaziler Derneği lokalinde gaziler ziyaret edildi. Burada Yenişehir Kaymakamı Süleyman Yılmaz bütün gazilere baston hediye etti.

Törenler daha sonra Çanakkele Savaşı’nda Fransız denizaltısını batıran Müstecip Onbaşı’nın mezarının bulunduğu Orhaniye köyünde devam etti. Müstecip Onbaşı’nın mezarı başında Kur’an-ı kerim okundu ve dualar edildi.

Orhaniye Gazi Müstecip Onbaşı İlkokulu’ndaki törenlerde ise okul öğretmeni Fatma Sibel Genç Sağ ve öğrenciler gaziler günü ile ilgili şiirler okudu. Bu arada geçen yılki törenlerde Kınalı kuzu şiirini okuyup büyük takdir toplayan Neslihan Candan’a Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil tarafından bir diz üstü bilgisayar hediye edildi.

Orhaniye Gazi Müstecip İlkokuluna yemekhane ve çok amaçlı salon yaptıran merhum Hacı İbrahim Yıldız’ın eşi Rabia Yıldız’a da Yenişehir Kaymakamı Süleyman Yılmaz tarafından plaket verildi.

Kaynak: İHA