Vali Karaloğlu'na Ziyaretler

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi Başkanı Şükrü Köse, Vali Münir Karaloğlu'na hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Köse, dernek olarak yaptıkları faaliyetleri ve Batı Trakya Türklerinin son durumu hakkında Vali Karaloğlu'na bilgiler verdi.

BTTDD'nin faaliyetlerini bildiğini ve yakından takip ettiğini ifade eden Vali Karaloğlu, ''Derneğiniz ses getiren faaliyetler gerçekleştirerek adından söz ettiriyor. Özellikle gerçekleştirdiğiniz Batı Trakya panayırı ve yağlı güreş turnuvası ile köklü geleneklerin yaşatılmasına katkı sağlıyorsunuz. Derneğinizin geçmiş dönemde olduğu gibi gelecek dönemlerde de başarılı işler yapacağına inanıyorum'' dedi.

Bursa'da yağlı güreşin gelişmesinde BTTDD Bursa şubesinin düzenlemiş olduğu balkan yağlı güreşlerinin önemli yer tuttuğunu ifade eden Karaloğlu, ''Bu geleneğe sahip çıkılması ve ilimizde daha üst seviyelere çıkarılması adına STK'lar ve ilgili kurumlar öncülük etmelidir. Dernek olarak sizlerin gerçekleştirdiği bu etkinliklerin bütün STK'lara örnek teşkil etmesini umuyorum'' ifadesini kullandı.

Vali Karaloğlu'na hayırlı olsun dileklerini sunan Köse ''Batı Trakya kültürünün unutulmaması ve sahip çıkılması için derneğin gerçekleştirdiği etkinliklerde gençlerimizin de yer almasını sağlıyoruz. Bunun yanı sıra Bursa'da yaşayan Batı Trakyalı hemşerilerinin sorunlarına çözüm bulmak için ilgili kurumlara öneride bulunuyoruz'' şeklinde konuştu.

Kaynak: AA