Okulu Değiştirilen Öğrencilerin Velileri Ücretsiz Servis İstedi

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, çocukları başka bir eğitim kurumuna nakledilen öğrenci velileri duruma tepki gösterdi.

Okulu Değiştirilen Öğrencilerin Velileri Ücretsiz Servis İstedi
Büyük bölümü kadınlardan oluşan öğrenci velileri, toplu olarak İlçe Kaymakamlığına giderek çocukları için ücretsiz servis talebinde bulundu.
Beyşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İçerişehir Mahallesi’nde bulunan Eşrefoğlu Ortaokulu’nun öğrencilerini Bahçelievler Mahallesi’nde bulunan ortaokul binasına nakletti. Bu öğrencilerin öğrenim gördüğü Eşrefoğlu Ortaokulu ise imam-hatip ortaokulu haline dönüştürüldü. Çocuklarının bir başka mahalledeki okula nakledilmesine ve okullarının başka okulu dönüştürülmesine tepki gösteren bir grup öğrenci velisi ve mahalle sakinleri soluğu Beyşehir Kaymakamlığı’nda aldı. İçerişehir Mahallesi Muhtarı Ayten Koçak’la birlikte Kaymakamlığa gelen öğrenci velileri, toplu olarak hükümet binasına girmek isteyince kapıda bekleyen güvenlik görevlisi polis izin vermedi. Sadece muhtar ve bir grup öğrenci velisinin girişine izin verildi.

Kaymakam Muzaffer Başıbüyük’ün makamında olmaması üzerine İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yusuf Karabacak’la görüşme imkanı bulabilen öğrenci velileri ve muhtar Koçak, çıkışta gazetecilere açıklamada bulundu. Kaymakam gelince tekrar görüşmek için toplu olarak geleceklerini aktaran ve henüz yaşanan sıkıntıyla ilgili olumlu bir neticeye ulaşamadıklarını belirten muhtar Ayten Koçak, “Ücretsiz servis için kaymakamımızla görüşeceğiz. Çocuklarımız rezil oluyor. Benim mahallem fakir bir mahalle. İnsanların evlerine ekmek alacak parası yok. Onun için görüşmeye geldik. Şu an için dağılıyoruz, bizim kötü bir niyetimiz yok” dedi.

Öğrenci velileri ise çocuklarının eğitim gördüğü eğitim yuvalarının ellerinden alındığını ileri sürerek, bu halde kendilerine ücretsiz servis imkanı sunulması gerektiğini savundu. Dargelirli aileler olduklarını, çocuklarının eline harçlık bile veremediklerini aktaran öğrenci velileri, “Madem çocuklarımızı uzakta, başka bir mahalledeki bir başka okula naklettiler, o halde ücretsiz servis tahsis etmeleri gerekiyor. Kimimizin bir, kimimizin birkaç tane çocuğu var. 100 lira servise ücret istiyorlar. Ücretsiz servis vermezlerse, çocuklarımızı okula göndermiyoruz. Buraya bedava servis talebimiz için geldik” dediler.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Taşdelen ise yaptığı açıklamada, öğrenci velilerinin kendi okullarının alınmasını kabullenemediğini belirterek, “Kabullenemiyor velilerimiz ama şu anda İmam Hatip Ortaokulu’nun Beytepe Mahallesi’ndeki inşaatı başlamış durumda. Yılbaşında bittiğinde önümüzdeki yıl Eşrefoğlu Ortaokulu yerine gelir, İmam Hatip Ortaokulu da yerini bulur” diye konuştu.

Eşrefoğlu İlk ve Ortaokulu’nun sadece ortaokul kısmında öğrenim gören öğrencilerin Bahçelievler Kasapoğlu Ortaokulu’nun son katına yerleştirildiğini ve bu okulun öğrencileriyle harmanlama yapılarak öğrenimlerine devam ettiğini aktaran Taşdelen, velilerin ücretsiz servis talebinin ise mevzuatlara göre mümkün olmadığını söyledi.

Öğrencilerin kendi imkanları ile yeni okullarına gidip gelmeleri gerektiğini vurgulayan Taşdelen, “Eşrefoğlu İlkokulu yerinde duruyor, ana sınıfı, 3 ve 4. sınıflar yerinde, aldığımız sadece ortaokul kısmı. Bahçelievler Kasapoğlu Ortaokulu öğrencileriyle harmanladık. Buradaki okul çok uzak değil, bir şekilde gidip gelecek olanlar ortaokul öğrencileri, ilkokul değil. Ücretsiz servis diye bir şey ise olmaz, o tür öğrenciler taşıma kapsamına girmezler. Okul, yürünebilecek mesafede. Büyük şehirlerimizi düşünün 6-7 kilometre mesafelere öğrenciler gidip geliyor, Beyşehir’de ise okullara en uzak mesafemiz 1,5 kilometre bile yok. Yürüyerek gidip gelebilrler. Çocuklarımızdan ve velilerimizden özveri bekliyorum, inşallah önümüzdeki yıl yerlerine gelirler” açıklamasında bulundu.
Kaynak: İHA