'Altın Kemer Paşa Yağlı Güreşleri'

İzmit ilçesinde gerçekleştirilecek Altın Kemer Paşa Yağlı Güreşleri'ne, Türkiye'nin önde gelen 35 başpehlivanı katılacak.

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, düzenlediği basın toplantısında, güreşin ata sporu olduğunu belirterek, bu alanda dünyada önemli başarılar elde edildiğini söyledi.

Belediye olarak spora ve sporcuya önem veren bir anlayışı benimsediklerini ifade eden Doğan, sporun her alanına destek vermeye çalıştıklarını kaydetti.

Doğan, geçen dönemlerde İzmit'te güreş müsabakalarının yapıldığını anlatarak, "İzmit'te Kırkpınar'dan sonra olabilecek en büyük yağlı güreşleri yapmayı hedefledik" diye konuştu.

Güreşler için iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini belirten Doğan, "Hedefimiz, Altın Kemer Paşa Yağlı Güreşleri'ni Kırkpınar düzeyinde İzmit'te gerçekleştirmek. 40'a yakın başpehlivanı ağırlayacağız. Türkiye'deki ilk 40 içinde yer alabilecek bütün isimler burada olacak. 400'a yakın sporcumuz güreş tutacak. Yeşil alandaki bu güreşleri er meydanı olarak nitelendiriyoruz" ifadesini kullandı.

-"Er meydanı sadece güç ve teknik değildir"

Doğan, er meydanında güreşen sporcuların farklı ritüelleri gerçekleştirdiğini dile getirerek, "Yağlı güreşte sosyal anlamda dürüstlük, mertlik, mücadele, azim, kararlılık ve ahlak vardır. Er meydanı sadece güç ve teknik değildir. Yağlı güreşlerimizde mütevazilik de vardır. Yenen pehlivan, büyük bir sevinç gösterisi yapmaz. Yaparsa ayıplanır. Yenilen arkadaşını teselli eder. Böylesine ahlaki ve sosyal değerleri olan bir sporu, İzmit Belediyesi olarak destekliyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Doğan, güreşler sonunda başpehlivan olacak güreşçiye verilecek altın kemerle fotoğraf çektirdi.

Altın Kemer Paşa Yağlı Güreşleri, 21 Eylül Cumartesi günü yapılacak.

Kaynak: AA