Uludere'de Hastane Önünde Oturma Eylemi

Uludere ilçesinde toplanan bir grup, Devlet Hastanesi'nde doktor sıkıntısı bulunduğu gerekçesiyle oturma eylemi yaptı.

İlçe girişindeki Devlet Hastanesi önünde toplanan grup, hastane önündeki ana yolda oturma eylemi yaparak yolu bir süre trafiğe kapattı. Bu sırada hasta taşıyan bir ambulans, polisin müdahalesiyle hastaneye ulaşabildi.

Gruptakilerden Celil Piranoğlu, ilçeye atanan doktor veya öğretmenin bir an önce dönme telaşında olduğunu öne sürerek, "Ambulans var, cihaz yok. Hastane var, doktor yok. Okul var, öğretmen yok. Hastalarımızın yüzde 90'ı Şırnak'a sevk ediliyor. İlçemiz 8 aydır kaymakamsızdı, sahipsizdi" diye konuştu.

Polisin uyarısına rağmen dağılmayan grup eyleme devam ederken ilçeye yeni atanan Kaymakam Murat Karasu olay yerine geldi.

Karasu, vatandaşlara, ilçeye bir hafta önce atandığını ve sorunlardan da bilgisi olduğunu belirterek, "Hep beraber, el birliği ile ilçemiz için gerekeni yapacağız. Hastanemizdeki bu sorun için genel sekreterlikle görüştüm. Valilik ve genel sekreterlik yarına kadar ilçemize 2 doktor gönderecek. Ayrıca ilçeye yeni atanan 6'sı pratisyen, 2 uzman doktor da en geç ayın 30'una kadar görevlerine başlayacaklar" şeklinde konuştu.

Kaymakam Karasu'nun açıklaması üzerine grup, olaysız şekilde dağıldı.

Kaynak: AA