Hastanede Nefes Kesen Tatbikat

Büyükçekmece Devlet Hastanesi Ek Hizmet Binası’nda gerçekleşen deprem, yangın ve tahliye tatbikatı gerçeğini aratmadı.

Hastaneyi en kısa sürede tahliye eden ekipler, üst kattan hastaları sedyeyle ip üzerinde aşağı indirdi.
Bakırköy Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği’ne bağlı hastanelerin öncülüğünde İstanbul Sağlık Müdürlüğü Medikal Kurtarma UMKE, Beylikdüzü Belediyesi Arama Kurtarma (BEYAK), İstanbul İtfaiyesi işbirliğiyle Büyükçekmece Devlet Hastanesi Ek Hizmet Binası’nda gerçekleşen deprem, yangın ve tahliye tatbikatı gerçeğini aratmadı. Olası bir deprem ve yangın anında hastanenin boşaltılması ve hastaların kısa sürede tahliyesini yapan ekipler zamanla yarıştı. Üst katlarda yatan hastaları sedye üzerinde iple aşağı indiren ekipler, kendilerini izleyen vatandaşlardan büyük alkış aldı.

Büyükçekmece Devlet Hastanesi Yönetici Başhekimi Hasan Tok, “Yaklaşık 10 yılı aşkın bir süredir idareciyim. Son 10 yıldır özellikle düzenli planlı bu tarz tatbikatlar yapıyoruz. Bugün uyguladığımız tatbikat yangın, tahliye ve kurtarma tatbikatı şeklindeydi. Bölgedeki kamu hastaneler birliğine bağlı UMKE ekipleri, Beylikdüzü Belediyesi’nin arama kurtarma ekibiyle birlikte bu tatbikat gerçekleştirildi, amacına ulaştı. Bugün 6 hasta tahliye ettik. Bir kısmını itfaiyenin yardımıyla iple indirilerek, bir kısmı da sedyeyle indirilerek senaryoya uygun şekilde gerçekleştirildi” diye konuştu.

Hastane gibi kamu binalarının afetlere karşı planlı yapılması gerektiğini ifade eden Hasan Tok, Türkiye’de modern yapılaşma daha yeni yeni ancak mümkün olmaya başladı.

Kamu hastaneleri daha evvel planlanmayarak yapıldığı için bu tür tatbikatlar bile zor gerçekleştirilebiliyor” dedi.

“Afet doğal olabilir ya da insan kaynaklı olabilir” diyen Tok, amacına ulaşılan tatbikatların afetlerde büyük kolaylık sağladığını söyledi.

Kaynak: İHA