Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğü Bahçesinde Kürtçe Matematik Dersi Verildi

Diyarbakır Eğitim-Sen üyeleri anadilde eğitim talebine dikkat çekmek için Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesinde öğretmenlere Kürtçe matematik dersi verdi.

Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğü Bahçesinde Kürtçe Matematik Dersi Verildi
Anadilde eğitim talebine dikkat çekmek amacıyla Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesinde öğretmenlere Kürtçe matematik dersi verildi.

Diyarbakır Eğitim-Sen üyeleri tarafından verilen Kürtçe matematik dersinin Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesinde verilmesini sembolik olarak yaptıklarını anlatan Eğitim-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Kasım Birtek, anadilde eğitim talebi için eylem ve etkinliklerini sürdüreceklerini söyledi.

Anadilde eğitim verilmesi için her türlü hazırlıkları yaptıklarını ifade eden Birtek, şunları söyledi:

“Anadilde eğitim artık öneminden kaynaklı olarak gerek bölgede Kürtlerin, gerekse de ötekileştirilmiş tüm halkların gündemine oturmuş bir durumda. Anadilde eğitimin gündeme gelmesiyle birlikte, devleti zorunlu olarak bu hakkı kabul etmeye ikna edebilmek için bizler de çeşitli eylem ve etkinlikler yapıyoruz. Şu an verdiğimiz Kürtçe matematik dersi de eylem ve etkinliklerimiz kapsamında yapılıyor. Burada bir medeniyet dili var. O dil çeşitli branşlarda da kullanılabiliyor. Bir diğer amacımız ise, devlete mesaj vermektir. Devletin, ‘Kürtlerin hazırlıkları yok’, ‘eğitim hakkı verirsek kim verecek’ gibi bazı söylemleri var. Biz de bu eylem ve etkinlikleri yaparak bu söylemleri çürütmeye çalışıyoruz. Bizim anadilde eğitim için her türlü hazırlıklarımız devam ediyor. Yetkililer anadilde eğitimin ülkeyi böleceğinden söz ediyor. Dünyadaki örneklere baktığımızda anadilde eğitim veren ülkelerde halkların kardeşleştiğini söyleyebiliriz. Anadilde eğitim doğal bir haktır. İl Milli Eğitim müdürleri hükümetin temsilcileri olarak buradalar. Etkinliğimizi burada yapmamızın nedeni hükümete bir mesaj vermek amacıyladır. Bundan sonra varlığımızı kimsenin varlığına armağan etmeyeceğiz. Emeğimizi insanların hizmetine sunacağız.”
Kaynak: İHA