Bayburt'ta Arazi Toplulaştırması Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Bayburt'ta Demirözü Barajı sulama sahasında uygulanan "Bayburt Merkez-Demirözü Köyleri ve Gümüşhane Salyazı Beldesi Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Projesi" ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıya, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Şahin, Tarım Arazileri Değerlendirme Daire Başkanı Yüksel Şahin, Demirözü Kaymakamı Haktan Gökçekuyu, Demirözü Belediye Başkanı Selami Ersen, Çayıryolu Belediye Başkanı Necdet Okur, Gümüşhane Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Irkın, Gümüşhane TAD Şube Müdürü Metin Yalvaç, DSİ 225. Şube Müdürü Ali Rıza Boğuşlu, Demirözü Ziraat Odası Başkanı Gürbüz Fidan, Bayburt Ziraat Odası Başkanı Abuzer Yıldırımtepe, toplulaştırma sahasında görev yapan muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Şahin, toplantıda, "Türkiye'deki Tarım Arazileri Toplulaştırma Projeleri" hakkında sunum yaptı.

Şahin, arazi toplulaştırma çalışmalarının her aşamasında çiftçilerin isteklerinin dikkate alındığını, çiftçilerin istemediği veya çoğunluğunun kabul etmediği hiç bir işin hayata geçirilmeyeceğini söyledi.

Sunumun ardından katılımcıların soru ve görüşleri alınarak toplulaştırma çalışmalarına destek verilmesi konusunda görüş birliğine varıldı.

Kaynak: AA