Tosya Yeni Devlet Hastanesi Açılış İçin Gün Sayıyor

Kastamonu’nun Tosya ilçesi Yeni Devlet Hastanesi açılış için gün sayıyor Tosya İlçe protokolü iç tefrişat donanımları hızlıca tamamlanan ve Kurban Bayramı sonrası açılışına Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun da katılımlarının beklendiği yeni Tosya Devlet Hastanesini gezdi.

Tosya Yeni Devlet Hastanesi Açılış İçin Gün Sayıyor
Bir çok açıdan bölgede ilk olan Tosya Devlet Hastanesi’nin teknik donanım olarak da yine ilkler arasında olduğu vurgulandı. Özellikle hastane ortamında temiz hava sirkülasyonunun sağlanarak mikropların pasif ize edilmesi için de farklı bir iklimlendirme tekniğinin uygulandığı yeni Tosya Devlet Hastanesi jeneratör sistemi, Tosya ilçe merkezinin yüzde 30’una elektrik verebilecek güçte. Ayrıca yeni bina katlarında farklı renkler kullanılarak yine hastaların ve hasta yakınlarının kolaylıkla aradığı bölümü bulması amaçlanıyor.

Acil hasta girişi, ayakta hasta girişi ve ambulans girişi farklı olan Tosya Devlet Hastanesi’nde ayrıca kimyasal etkiye maruz kalmış hastaların tedaviye alınacağı farklı bir bölüm de tasarlanmış. Yatakta bakımı yapılan hastaların doktor, hemşireler ve hasta bakıcılar tarafından ne kadar süre ile izlendiği, ne tür kontrollerin yapıldığı bir takip sisteminin de mevcut olduğu Tosya Devlet Hastanesi’nde yeni malzemelerin kurulumu devam ediyor.

Devamlı steril olacak şekilde tasarlanan yeni binada yapılan incelemeler sırasında mutlaka tüm Tosyalıların bu kamu yatırımını izlemesi ve yeni binayı gezerek incelemesi istendi.
Kaynak: İHA