Sanko’ya Teşekkür Plaketi

Sanko Park Alışveriş Merkezi’nde, dünyanın en büyük ebrusunu yaparak Guinness rekorunu kıran ebru sanatçıları, rekor denemesine ana sponsor olan Sanko Holding’e teşekkür plaketi sundu.

Sanko’ya Teşekkür Plaketi
Şehitkamil Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende konuşan Anadolu Süsleme Sanatları Kültür ve Eğitim Derneği Başkanı Mesut Osmanlıoğlu, Sanko Holding’in ana sponsorluğu sayesinde rekor denemesine giriştiklerini söyledi.

Sanko Holding’in desteği, Sanko Park Alışveriş Merkezi’nin sahiplenmesi sayesinde rekor kırdıklarını belirten Osmanlıoğlu, kendilerine bu gücü sağlayan Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu adına, Sanko Basın Danışmanı Cengiz Halil Çiçek’e plaket takdim etti.

GUINNESS REKORU
Osmanlıoğlu, Sanko Park’ta gerçekleştirilen rekor denemesinin, Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mehmet Aykanat ve Sanko Park AVM Yatırımcı Temsilcisi Taner Neng’in ‘boya atması’ ile başlatıldığını anımsatarak, şöyle devam etti, “Sanko Park AVM girişinde kurulan büyük tavanın etrafına dizilen yaklaşık 70 sanatçının çalışmaları sonrasında tavadan çıkarılan ebru, Gaziantep 4. Noterliğinden gelen görevlilerin ölçümü ile kayıt altına alındı. 76.47 metrekare ile kırdık. Noter tespitini, rekora ilişkin yazılı ve görsel basında yer alan haberleri İngiltere’deki Guinness merkezine göndereceğiz. İncelemelerin ardından rekor tescil edilecek. Rekor tescilini ana sponsorumuz Sanko Holding ve resmi sponsorumuz Şehitkamil Belediyesi’nin yanı sıra, etkinliklerimize destek olan Valilik, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Şahinbey Kaymakamlığı, Sanayi ve Ticaret Odaları adına tescil ettireceğiz. Böylece Gaziantep’in Gazı unvanının yanına, Guinness Rekorlu Şehir unvanını da eklemiş olacağız.”
Rekor denemesinin ‘Gaziantep adına en büyük hayali’ olduğuna dikkati çeken Osmanlıoğlu, “Bundan sonraki hedefim dünyanın ilk ebru müzesini kurmaktır. Gazianteplilerle, sanatseverlerle, ebru sanatına gönül verenlerle bunu da başaracağımıza inanıyorum”dedi
SANKO PARK
Gaziantep’in yaşam alanı olan Sanko Park Alışveriş Merkezi, 127 bin metrekare inşaat alanı ve 55 bin 488 metrekare kiralanabilir alana sahip. Sanko Park’ın marka karmasında H&M, YKM, Fabrika, Network, Paşabahçe, Mudo, Beymen, Beymen Club, W Collection, Big Chefs, Marks&Spencer, Swarovski, LCW, Teknosa, D&R, Twist, Toyzz Shop, İpekyol, Migros, Defacto, Mango, Koton, Flo ve Dominos Pizza gibi markaların yanı sıra, Sanko Sanat Galerisi yer alıyor. Aylık bir milyona yakın ziyaretçiye sahip olan ve kiralamada yüzde 97 doluluk oranı ile hizmet veren Sanko Park, zengin marka karmasıyla marklara ve kaliteyi arayan tüketicilere ortak buluşma alanı sunuyor.
Kaynak: İHA