Osmangazi'den Kısa Kısa

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, zabıta teşkilatının kuruluşunun 187. yıl dönümü dolayısıyla zabıtalara yemek verdi.

Belediye Başkanı Dündar, Sukay Park Tesisleri'nde düzenlenen yemekte yaptığı konuşmada, zabıta teşkilatının Osmangazi Belediyesinin yüz akı olduğunu söyledi.

Dündar, 4 senelik süreçte olumsuzluk ve şikayet duymadığını, bunun için personeline teşekkür eden Dündar, "Zabıta deyince vatandaşın aklına belediye geliyor. Bunun için uzman erbaşlardan 80 yeni arkadaş aldık ve bunu yapan ilk belediye biz olduk" dedi.

Türkiye'nin 52 ilinden daha fazla nüfusa sahip bir ilçede çalışmanın zorluğuna dikkati çeken başkan Dündar, "İki gün önce Eskişehir'den geçiyoruz. Bir ilçe gördük nüfusu 3 bin 200. Osmangazi'de 3 bin nüfuslu mahalle yok, 40 bin nüfuslu mahalle var. Bu da bize görevimizin ne kadar önemli olduğu söylüyor" diye konuştu.

Zabıta Müdürü Erkan Albayrak da Belediye Başkanı Dündar'a kendilerine yönelik böyle bir organizasyon düzenlediği için teşekkür etti.

Yemeğe, belediye başkan yardımcıları İsmail Selimoğlu, Kenen Akan, Mehmet Çoban ile zabıta personeli katıldı.

-Belediye Başkanı Dündar, sanayicilerle bir araya geldi

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi ve Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İş Adamları Derneği yöneticileriyle bir araya gelip, yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Dündar, Sümbüllü Bahçe Konağı'ndaki toplantıda yaptığı konuşmada, Sümbüllü Bahçe örneğinde olduğu gibi tarihi ve kültürel mirasın korunup yaşatılması konusunda çok önemli çalışmalara imza attıklarını söyledi.

Başkan Dündar, yöneticilere konak inşaatı sırasında gün yüzüne çıkan antik hamam ile tarihi sur kalıntılarının bulunduğu bölümde açılan "Bursa ve Sümbüllü Bahçe Fotoğrafları" sergisini de gezdirdi.

DOSAB Bölge Müdürü Serhat Şengül sanayileşmeye kattıkları desteklerden bahsedip, "Elektrik şebekesini yer altına indirdik. Arıtma tesisimizde yüzde 70 oranında geri dönüşüm sağlayıp, suyumuzu yeniden yeşil alanlarda değerlendiriyoruz. Çevreci bir anlayışımız var ve bu sorunları çözmekte küçük bir belediye olduğumuzu söyleyebilirim" diye konuştu.

-Osmangazi Belediyesinin kentsel dönüşüm projeleri

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, belediyenin özel sektör eliyle yürüttüğü kentsel dönüşüm projeleri hakkında bilgi aldı.

Dündar, Belediye Meclisi Salonu'nda düzenlenen toplantıda, Demirkapı ve Soğanlı'nın, kentsel dönüşüm projesinin ilk uygulama alanları olacağını, çalışmalar sonunda Demirkapı'da 8, Osmangazi'de 35 hektarlık alanın kentsel dönüşüm alanı olarak projelendirildiğini söyledi.

Demirkapı ve Soğanlı'daki kentsel dönüşüm uygulamasının, belediye ve hazine arazilerinin fazla bulunduğu yerlerden başlatılacağını, kademeli olarak tüm mahalleyi kapsayacağını belirten Dündar, "Vatandaşlarımızın her biriyle karşılıklı anlaşarak, kimseyi mağdur etmeden hayata geçirilecek proje için çalışıyoruz. İsteyen sahip olduğu yer karşılığında konut yada parasını alacak. Mevcut yapı stokundan daha fazla yapı üretimi söz konusu değil" dedi.

-Belediye Başkanı Dündar'ın ziyareti

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Türkiye'nin en büyük ve en özgün dönüşüm projelerinden birinin uygulandığı Doğanbey kentsel dönüşüm alanını gezdi.

Dündar ile belediye başkan yardımcısı Hasan Hüseyin Erdönmez, AK Parti İlçe Başkanı Cihat Çini, bölgedeki vatandaşlarla görüştü, cami inşaatı çalışmalarının devam ettiği alanda inceleme yaptı.

Türkiye'nin en önemli kentsel dönüşüm projesinin uygulamaya girdiği Doğanbey'de vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda çalışmaların devam ettiğini söyleyen Dündar, "Meclis toplantısında buradaki mahalle sınırlarını yeniden belirledik. Osmangazi Belediyesi olarak özellikle bize düşen temizlik, park bahçe çalışmalarını gerçekleştiriyoruz. Burada afsal yapılacak bölgeler, telle bölünecek alanlar var. Onları en kısa zamanda yapacağız. Cem Sultan Lisesi'nin yanındaki yolu açıp, bahçesinde çevre düzenlemesi gerçekleştiriceğiz" diye konuştu.

Kaynak: AA