Karaman'da Yeni Eğitim-öÖğretim Yılının Başlaması

Karaman'ın Ayrancı ilçesinde yeni eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle tören düzenlendi.

Yatılı İlköğretim Bölge Okulunda düzenlenen törende konuşan Karaman Valisi Murat Koca, öğrencilerin eğitimin temel taşı olduğunu söyledi.

Eğitim öğretim alanında yapılan her türlü fedakarlık, çaba, emeğin öğrenciler için olduğunu ifade eden Koca, şunları kaydetti:

"Sizler iyi birer insan oldukça, sizler başarılarınızı taçlandırdıkça bizlerde mutlu ve huzurlu olacağız. Sizler velilerinizin yaptığı maddi ve manevi fedakarlığı öğretmenlerinizin eğitme ve öğretme çabalarını, devletimizin sağladığı imkanları, asla göz ardı etmeyin ve unutmayın. Birbirinizi kardeş olarak sevin. Öğretmenlerini ve büyüklerinizi sayın. Kendinize büyük hedefler seçin ve bu hedeflere ulaşmak için uğraşın."

AK Parti Karaman Milletvekili Lütfi Elvan ise konuşmasında en çok yatırımın eğitim alanında yapıldığını belirterek, "Eskiden zor şartlarda eğitim öğretim gören öğrenciler şimdi çok daha konforlu mekanlarda eğitim görmekte. Biz eğitime ne kadar çok yatırım yaparsak, öğrencilerimiz o kadar başarılı olur. Başta velilerimiz, öğretmenler olmak üzere hepimize sorumluluklar düşüyor. Elimizden gelen ne varsa bunların hepsini gerçekleştirmek zorundayız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından 4. sınıf öğrencileri, 1. sınıf öğrencilerine hoşgeldin çiçeği sundu. İlçede başarı gösteren öğrencilere protokol üyeleri tarafından tablet bilgisayar hediye edildi. Tören, Ayrancı Yatılı Bölge Ortaokulu Yurt Binasının hizmete açılması ile sona erdi.

Kaynak: AA