Eğitim-bir-sen Şube Başkanı Aydın Kalkan'dan Açıklamalar

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir Sen) Kayseri Şubesi, yeni başlayan eğitim öğretim yılı dolayısıyla açıklama yaptı.

Eğitim-bir-sen Şube Başkanı Aydın Kalkan'dan Açıklamalar
Eğitim-Bir Sen şube binasında yapılan açıklamaya, sendika üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Yürürlüğe yeni giren toplu sözleşe kanununun, eğitim çalışanlarının yüzünü güldürdüğünü dile getiren şube başkanı Aydın Kalkan, “Yeni eğitim öğretim yılına, yeni sistem-dershane, kayıt-kapasite, atama-ihtiyaç, yönetici-rotasyon gibi kelimeler üzerinde yoğunlaşan tartışmalarla girmiş bulunmaktayız. Yeni dönemde Kayseri’de 959 eğitim kurumu, 15 bin 510 öğretmen ve eğitim çalışanı ve 290 bin öğrenci ile ders başı yaptık. Fakat istihdamda güçlük çekilen yerlerdeki öğretmen açığı konusunda hala somut bir adım atılmış değil” ifadelerini kullandı.

Eğitim çalışanlarının yüzünün gülmesi, eğitimde de yüzlerin gülmesi demektir diyen Kalkan, “Mali sorunların çözümü konusunda ortaya koyduğumuz irade sonuç vermiş ve toplu sözleşmenin kazananı şüphesiz eğitim çalışanları olmuştur” dedi.

“Karma eğitim dayatması yerine ‘Eğitimde demokratik hak’ kavramı benimsenmelidir” diyen Kalkan, 1999 yılında okullarda kız ve erkek karma eğitim yapılması esastır şeklinde değişiklik yapılması, Avrupa’da ‘Yüzyılın pedagojik yanlışı’ diye adlandırılan bilimsel verilerin iddiaları doğruladığı bir yanlışa herkesi mahkum etmiştir. Devletin görevi insanlara dayatma yapmak değil, demokratik hakların tanımaktır” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA