Çerkezköy'de Mezarlığa Çirkin Saldırı

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde bulunan İstasyon Mezarlığı'na, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce saldırıda bulunuldu.

Çerkezköy'de Mezarlığa Çirkin Saldırı
Saldırıyı yapanlar, mezarlık içerisindeki manevi sözlere karşı çirkin ifadelerde bulunurken, mezarlık duvarları, beton yollar ve çeşmeye argo yazılar yazıldı. Çerkezköy Belediyesi yetkilileri durumu emniyete bildirirken, saldırı için inceleme başlatıldı.
İstasyon Mezarlığı'nda sabah mesaiye başlayan görevliler, mezarlık içerisindeki beton yol, duvarlar ve çeşmede argo yazılar gördü. Yaptıkları inceleme sonucu, belediye tarafından mermerlere yazılan manevi sözler içeren mesajların silinip, çizildiği ve hatta mermerlerin kırıldığını gören belediye görevlileri, durumu polise bildirdi.

Kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, gece girdikleri tahmin edilen mezarlıkta belediye tarafından mezarlıklarda alışılagelen manevi sözlerin yer aldığı mermerleri kırarak, yerlere, duvarlara ve mezarlık içindeki çeşmeye çirkin sözler içeren yazılar yazıp, gayriahlaki şekiller çizdi

Olayı emniyete intikal ettiren Çerkezköy Belediyesi Mezarlık İşleri Müdürlüğü yetkilileri, çeşmeyi boyatarak kırılan mermerleri de topladı. Yerlerdeki yazıları tek tek silen görevliler, mezarlığın başka bölgelerinde de aynı yazıların olup olmadığını araştırıyor

Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürü ve Mezarlıklar Müdür Vekili Kenan Erez, "Yaptığımız inceleme sonucunda Er-Petrol’ün yanındaki viyadüğün ayağına da aynı şekillerden çizildiğini gördük. Çeşmeyi ve duvarları belediye olarak boyadık, yazıları sildirdik. Kimin yaptığı ve ne amaçla yapıldığı hakkında bir fikrimiz yok. Durumu emniyete bildirdik" dedi.

Erez, bölgedeki kamera kayıtlarının emniyet tarafından incelendiğini söyledi.

Erez, tekrar benzer olayların yaşanmaması için mezarlıkta bir takım tedbirlerin alınacağını kaydetti.

Kaynak: İHA