Bursa'dan Kısa Kısa

Mithatpaşa İlkokulu öğrencileri, İlköğretim Haftası dolayısıyla Vali Münir Karaloğlu'nu ziyaret etti.

Heykel'deki Tarihi Valilik binasında gerçekleşen ziyarette Karaloğlu, öğrencilerle tek tek tokalaştı.

Ziyaret esnasında miniklerle şakalaşmayı da ihmal etmeyen Karaloğlu, bir öğrenciye "Sen yoksa süt içmiyor musun?" diye espiri yaptı. Ziyarette öğrencilerin yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ve Mithatpaşa İlkokulu Müdürü Haydar Akın da hazır bulundu.

-Atatürk İlkokulu öğrencilerinden Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe'ye ziyaret

Atatürk İlkokulu 4. sınıf öğrencileri, 2013-2014 eğitim öğretim yılı dolayısıyla Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi ziyaret etti.

Altepe, BURULAŞ'taki başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette, Müdür Yardımcısı Mustafa Alkan, 4-A Sınıfı Öğretmeni Gonca Torun ve öğrencilerini ağırladı.

Türkiye'nin ve Bursa'nın geleceğinin çocukların iyi yetişmesine bağlı olduğunu belirten Altepe, bu nedenle İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile olan ilişkilere önem verdiklerini açıkladı.

Türkiye'nin eğitim ve öğretim imkanlarının geçmişe nazaran çok iyi olduğunu, aynı standartların Bursa'da da bulunduğunu kaydeden Altepe, şöyle dedi:

"Fakat buna rağmen yine de eksikliklerimiz olabiliyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğünün mevzuat ve finansman olarak yetmediği yerlerde, Büyükşehir Belediyesi olarak ağırlığımızı koyuyoruz. Bugüne kadar yaptığımız onlarca spor salonu, aktivite merkezleri ve araç-gereç destekleri bunun en açık göstergesi. O nedenle Bursa'da Büyükşehir Belediyemizin en büyük çözüm ortağı İl Milli Eğitim Müdürlüğüdür."

Gonca Torun ise eğitim ve öğretime sağladığı katkılar dolayısıyla Altepe'ye teşekkür etti. Torun, Bursa'da bulunan okulların özellikle spor salonu, aktivite merkezleri ve teknik imkanlar bakımından 4 yıl öncesine nazaran daha iyi seviyelere ulaştığını belirtti.

-Şerbetçioğlu'ndan Yozgatlılar Derneği'ne ziyaret

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Kemal Şerbetçioğlu, İnegöl Yozgatlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği'ni ziyaret etti.

Şerbetçioğlu, dernek merkezindeki ziyarette yaptığı konuşmada, İnegöl'ün kalkınması ve gelişmesinde Yozgatlıların önemli katkıları bulunduğunu söyledi.

İnegöl'ün küçük bir Türkiye mozaiği olduğunu dile getiren Şerbetçioğlu, "Bizler bir ve beraber olduğumuzda güçlüyüz. İnegöl'de yaşayan 15 bine yakın Yozgatlı, küçümsenmeyecek bir güç. Türkiye ekonomisine katma değer sağlayan, üreten, istihdam eden, vergi veren, ihracat yapan İnegöl, Bursa'nın markalarından biri" diye konuştu.

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş da İnegöl'e 65 milyon liraya mal olacak devlet hastanesinin Ocak ayında hizmete gireceğini belirterek, bu dönemde ilçeye 8 lise yapıldığını, ilçenin ekonomi kadar kültür ve sanat alanında da söz sahibi olması için çalıştıkların anlattı.

Ziyarete, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Köken, AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Bülent Temelli, İnegöl İlçe Yönetim Kurulu üyesi Selahattin Albayrak, İl Genel Meclis Üyesi Osman Güç ve belediye meclis üyeleri de katıldı.



Kaynak: AA