Burç Okulları 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılına Hazır

Özel Burç Vural İlkokulu ve Anaokulu, 2013-2014 eğitim öğretim yılının ilk genel veli toplantısını okulda verilen kokteylle gerçekleştirdi.

Ayrıca velilere “Çocuk eğitiminde anne-babanın rolü” konulu seminer de verildi.

Okulun tüm idare ve öğretmen kadrosunun yanı sıra velilerin yoğun ilgi gösterdiği kokteylli toplantıda, ilkokul ve anaokulu öğrencilerinin okula başlamadan önce okulla ilgili bilmeleri gerekenler, okulun genel işleyişi ve kuralları, o yaş grubu çocukların özellikleri, anne babaya eğitimde düşen görevler ve yapılacak eğitimle ilgili bilgilendirme yapıldı.

Öte yandan okulun idari ve öğretmen kadrosuyla da tanışma fırsatı bulan velilerin yoğun ilgi gösterdiği toplantı da konuşan Burç Vural İlkokulu ve Anaokulu Müdürü Ramazan Başol, anne babaların çocuklarıyla yakından ilgilenmelerine çok önem verdiklerini ifade ederek “Çocuklarınıza zaman ayırarak, televizyonun kumandalarını bırakıp, bilgisayarları kapatıp çocuklarınızı dinlemeniz, çocuklarına yön vermeleriniz, rehberlik yapmanız, yol göstermeniz çok önemli” dedi.

Başol, çocukları şuan ki çağa göre yetiştirmek istediklerini belirterek, “Bunun da yolu ebeveynleri bilinçlendirmekten geçiyor. Her ne kadar çocuklarımızı en iyi şekilde eğitiyorsak da anne babaları da bu anlamda eğittiğiniz zaman eğitimde istediğimiz başarıyı sağlamış oluyoruz” şeklinde konuştu.

Toplantının ardından velilere “Çocuk eğitiminde anne-babanın rolü” konulu seminer verdiklerini ifade eden Başol, bu seminerle velilerin bilinçli anne-baba olabilmelerini amaçladıklarını belirtti.

Okul tek başına bir şey ifade etmediğini dile getiren Başol, “Eğitime başlamadan önce bizim prensibimiz birincisi öğrenciyi eğitime hazırlama, ikincisi veliyi eğitime hazırlama üçüncüsü de öğretmenleri eğitime hazırlamaktır. Çünkü okul tek başına bir şey ifade etmiyor. Anne babaların da duyarlı olması gerekiyor. Anne- baba, okul, aile üçlüsünün uyumlu çalışması gerekiyor” ifadesini kullandı.
Kaynak: İHA