Avrupalı Çevre Gönüllülerinden Başkan Tuna’ya Ziyaret

Akdeniz 3. Göz Eğitim ve Gençlik Derneği’nin, Türkiye Ulusal Ajans tarafından desteklenen Avrupa Gönüllü Hizmeti projeleri kapsamında İçel’de ağırladığı 5 farklı ülkenin çevre gönüllüleri, merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’yı ziyaret etti.

Avrupalı Çevre Gönüllülerinden Başkan Tuna’ya Ziyaret
Belediye Başkanı Hamit Tuna, proje Koordinatörü Seyhan Akdoğan liderliğinde, üniversite öğrencisi ve değişik branşlarda meslek sahibi olan 18-30 yaş arasındaki yabancı konukları makamında ağırlayarak, çevre konusunda oluşturdukları farkındalık yaratma çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

Ziyaret sırasında konuşan Akdeniz 3. Göz Eğitim ve Gençlik Derneği Başkanı ve proje Koordinatörü Seyhan Akdoğan, Toroslar Belediyesi’nin İçel’de en fazla AB projesi hazırlayan, gençliğe ve çevreye önem veren bir kurum olduğunu belirterek, Belediye Başkanı Hamit Tuna’nın her zaman desteğini gördüklerini söyledi ve kendisine teşekkür etti.

Heyeti makamında ağırlamaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise çevre ve eğitim adına yapılan programları çok önemsediklerini ve Toroslar Belediyesi olarak 9,5yılda, AB hibe fonu destekli 9 projeyi hayata geçirerek, bölgenin ekonomik, sosyal ve kültürel yönden kalkınmasına katkıda bulunduklarını söyledi.

Akdeniz 3. Göz Eğitim ve Gençlik Derneği’ni de hayata geçirdiği önemli projelerinden dolayı tebrik eden Tuna, doğanın korunması ve ekolojik dengenin sağlanması konusunda İçel’e gelerek incelemelerde bulunan ve katkılar sunan yabancı heyete teşekkür etti. Tuna, "Bizden sonra gelecek olan nesillere iyi bir dünya ve iyi bir gelecek bırakmak böyle bilinçli insanların sayesinde olacaktır. Bu dünya hepimizin. Yaptığımız çalışmalarda amacımız, temiz çevre, temiz bir gelecektir. Doğanın korunması ve ekolojik dengenin sağlanması konusunda ülkemize ve İçel'imize gelen 5 farklı ülkenin çevre gönüllerini bu duyarlılıklarından dolayı tebrik ediyorum” dedi.

Avrupalı misafirler de bu projeyle Türkiye’yi ve Türk insanlarını daha yakından tanıma fırsatı bulduklarını ve Başkan Tuna’nın misafirperverliğinden dolayı memnuniyet duyduklarını ifade ettiler.
Kaynak: İHA