Ameliyat İçin Mersin’den Geldiler

İçelli gelin-kaynana Servet Akkaya ve Meprure Akkaya yaklaşık 1 yıldır gözlerinde yaşadıkları katarakt rahatsızlığından Dünyagöz Samsun’da yapılan ameliyatla kurtuldular.

Ameliyat İçin Mersin’den Geldiler
Katarakt, göz bebeğinin arkasında bulunan ve görmeyi sağlayan doğal göz merceğinin saydamlığını kaybederek matlaşmasıyla buğulaşmış bir camın arkasından bakmak olarak tanımlanıyor. Yaşlılık hastalığı olarak da bilinen katarakt, yeni doğan bebeklerde, şeker hastalarında, göze gelen fiziksel darbeler sonrası ve kortizonlu ilaç kullanan kişilerde de görülebiliyor.

Göz kamaşması, görmede yavaş yavaş azalma, okuma zorluğu gibi sonuçları bulunan katarakt hastalığının tek çaresi ise ameliyat. Yaklaşık 1 yıldır katarakt hastası olan İçelli gelin-kaynana Servet Akkaya ve Meprure Akkaya da bu rahatsızlıktan kurtulmak için ameliyat olmaya karar verdiler. Geçen ay İçel’den Dünyagöz Samsun’a gelen gelin-kaynana Dr. Birgi Sözmezer tarafından “Femtosaniye Lazer” teknolojisi kullanılarak yapılan başarılı bir operasyonun ardından sağlıklarına kavuştular.

Ameliyatın ardından gelini Servet Akkaya ile beraber tüm hastane yetkililerine ve Dr. Sönmezer’e titiz ve profesyonel çalışmalarından ötürü memnuniyet içeren birer form bırakan kaynana Meprure Akkaya, şunları söyledi: “Gelinim ile beraber katarakt ameliyatı olduk. Bizi katarakt hastalığından kurtaran Dr. Sönmezer’e ve Dünyagöz Hastaneler Grubu’na teşekkür ediyorum.”
Dr. Birgi Sönmezer ise Servet Akkaya ve Meprure Akkayı’nın başarılı bir ameliyatın ardından sağlıklarına kavuştuklarını belirterek, şöyle konuştu: “Katarakt ameliyatlarının Femtosaniye Lazer teknolojisini kullanarak yapıyoruz. Bu son teknoloji ile ameliyatlar iğnesiz, narkozsuz ve ağrısız yapılıyor.”
Kaynak: İHA