Akşehir’e Dev Hayvan Pazarı

Konya’nın Akşehir İlçe Belediyesi tarafından yaptırılan, ilçeye ve bölgeye hizmet verecek hayvan pazarı inşaatı tüm hızıyla sürüyor.

Akşehir’e Dev Hayvan Pazarı
36 Bin 500 metrekarelik alan üzerinde 12 bin 428 metrekare kapalı alana sahip olacak Akşehir Hayvan Pazarı inşaatı, Atakent Kasabası yakınlarındaki Güllü Orman mevkisinde yapılıyor. İnşaat alanını gezen ve çalışmalar hakkında bilgi alan Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, “Şehrimizin ve bölgemizin ihtiyacı olan hayvan pazarımızı Akşehir’de inşa ediyoruz. Hayvan pazarımızda sosyal tesisler, karantina binası ve mobil kesimhane gibi bölümlerde bulunacak” dedi.

Başkan Oğul, Akşehir Hayvan Pazarı’nda küçükbaş ve büyükbaş hayvanlar için ayrı ayrı bölümler bulunacağını belirterek, “Hayvanlarımızın gece misafir edileceği hayvan barınağının da bulunacağı hayvan pazarımızı inşallah Kurban Bayramı’nda şehrimizin ve bölgemizin hizmetine sunmuş olacağız” diye konuştu.

Akşehir Hayvan Pazarında; büyükbaş hayvanlar için bölüm ve bekleme padokları yer alacak. Tek katlı olarak yapılan padokların, üstü kapalı olan kısmı 5 bin 19 metrekare, açık olacak kısım ise 2 bin 7 metrekare olarak planlandı. Padoklar toplam 768 büyükbaş hayvan kapasitesinde olacak. Akşehir Hayvan Pazarı’nda küçükbaş hayvanlar için bölüm ve bekleme padokları da yapılıyor. Tek katlı olarak yapılan padokların, üstü kapalı olan kısmı 3 bin 137 metrekare, açık olacak kısım ise bin 336 metrekare olarak planlandı. Padoklar toplam bin 440 küçükbaş hayvan kapasitesinde olacak. Tesiste ahır, sosyal tesis, mobil kesim ünitesi, bekçi kulübesi ve dezenfeksiyon ünitesi de bulunacak.
Kaynak: İHA