36 Yıldır Başındaki Mermiyle Yaşıyor

EMRAH KOCABEY - Iğdır'da evine giren hırsızların başından silahla yaraladığı Bayram Karakoyunlu, 36 yıldır kafasında mermiyle yaşamını sürdürüyor.

Karakoyunlu ilçesinde hırsızların peşinden koştuğu sırada kafasının ön kısmına isabet eden tabanca mermisiyle yaralanan Karakoyunlu, yapılan müdahalelere rağmen çıkarılamayan mermiyle yaşamaya başladı.

Bayram Karakoyunlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 36 yıl önce başından geçen olayın izlerini hala taşıdığını söyledi.

Hırsızların silahından çıkan mermiyle yaşamına devam ettiğini ifade eden Karakoyunlu, "İlk zamanlarda çok rahatsız oldum ancak aradan zaman geçince hissetmedim. Yıllardır bu şekilde yaşıyorum. Doktorlar bile şaşırıyor ama öldürmeyen Allah öldürmüyor" dedi.

Bu durumu duyanların şaşkınlıklarını gizleyemediğini anlatan Karakoyunlu, şöyle devam etti:

"Yıllar önce gece hırsızlar evime girip hayvanlarımı almaya çalıştı. Onlara engel olmak istedim. Bu sırada bana ateş etmeye başladılar. Ben de onlara karşılık verdim. O sırada başıma isabet eden merminin etkisiyle yere düştüm. Beni önce buradaki devlet hastanesine daha sonra Erzurum ve oradan da Ankara'ya sevk ettiler. Başımda ağabeyim beklemiş ve doktorlar yaşamamın çok zor olduğunu söylemiş. Yapılan ameliyat sonucu yeniden hayata döndüm. Burada benim için taziye çadırı kurulmuş, hatta mezarım bile hazırlanmış. Ama akrabalarım iyi olduğumu duyunca yapılan hazırlıkları iptal etmişler. Öldü denilen bir kişi yeniden hayata döndü."

Merminin çıkarılması halinde hayati tehlikesinin olacağını belirten Karakoyunlu, "Mermi isabet edince kafam çok zarar gördü. Merminin girdiği yer büyük yara alınca kaburgamdan bir parça alıp girdiği yere diktiler. Almanya'ya gittim, doktora göründüm. Onlarda şaşırdı. Yaşamamın bir mucize olduğunu söylediler" diye konuştu.

-"Alarm sisteminden geçince zor anlar yaşıyorum"

Karakoyunlu, güvenlik alarmı bulunan binalardan geçişlerinde zor ve komik anlar yaşadığını söyledi.

Bu duruma güvenlik görevlililerini inandırmakta güçlük çektiğini vurgulayan Karakoyunlu, "Havaalanına uçağa binmek için gittiğimde beni didik didik arıyorlar. İnsanlara kafamda mermi var dediğimde dalga geçtiğimi sanıyorlar. Ama bu bir gerçek kafamın içinde bir mermi var" dedi.

Kaynak: AA