2013-2014 Eğitim-öğretim Yılı Başladı

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, "Cumhuriyetin 100'üncü yılında dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmemiz için çocuklarımızı daha iyi yetiştirmemiz ve vakitlerini daha iyi değerlendirmelerini sağlamamız gerekiyor" dedi.

Düzgün, 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılının başlaması nedeniyle Ambar İlkokulunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada Kayseri'de toplam 290 bin öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi.

Çocukların 3 aylık tatilin ardından yeniden öğretmenlerine, arkadaşlarına ve okullarına kavuştuğunu belirten Düzgün, eğitimin bir milletin geleceğinin belirlenmesi, çağdaş uygarlıklar ve gelişmiş ülkelerin seviyesine yaklaşılması bakımından çok önemli olduğunu ifade etti.

Çocuklarını, gençlerini iyi yetiştirip onları iyi disipline edebilen milletlerin dünyanın en ileri ülkeleri arasında yer aldığına dikkati çeken Düzgün, şunları kaydetti:

"Hangi şart altında olursa olsun çocuklarımızı en iyi şekilde eğitmek, onların zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerine yardımcı olarak geleceğe hazırlamamız gerekiyor. Türkiye son yıllarda hem eğitim, hem de diğer konularda dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer almaya başladı.

Bu gün dünyanın en büyük ekonomisine sahip ilk 16 ülkesi arasına girdik. Cumhuriyetin 100'üncü yılında dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmemiz için çocuklarımızı daha iyi yetiştirmemiz ve vakitlerini daha iyi değerlendirmelerini sağlamamız gerekiyor. Sadece okullarında değil, okul sonrası evlerinde, sokaklarda geçirdikleri vakitleri aileleri ve öğretmenleri işbirliği ile kontrol altında tutmamız gerekiyor. Böylelikle daha fazla kitap okumalarını sağlayıp, televizyon ve bilgisayar başında daha az vakit geçirmelerine yardımcı olabiliriz. Bu çok önemli. Bunu gerçekleştirdiğimiz taktirde gelecekte daha çok üreten, daha çok büyüyen bir ülke olmamız kaçınılmazdır."

Devletin çocukların daha iyi ortamlarda eğitim görebilmesi için çok ciddi bütçe ayırdığını ifade eden Düzgün, Kayseri'de devletin verdiği bütçenin ötesinde hayırseverlerin de gönüllü olarak eğitim yatırımlarına çok ciddi destek sağladığını vurguladı.

Düzgün, eğitime son 10 yılda 400 milyonun üzerinde yatırım yapıldığını, 300'e yakın okulun hizmete girdiğini belirterek, bunların yarısının devlet, yarısının da hayırsever katkısı ile yapıldığını dile getirdi.

AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya da hükümet olarak çağı yakalayan nesiller yetiştirme çabası içerisinde olduklarını ve bu kapsamda geliştirilen Fatih Projesi'nin tüm hızıyla devam ettiğini söyledi.

Bu yılın sonuna kadar tüm liselerde akıllı tahta kullanılacağını ve kademe kademe alt sınıflara doğru uygulamanın devam edeceğini belirten Öksüzkaya, çocuklara kendilerine verilen emeği karşılıksız bırakmamaları için derslerine çok çalışmaları tavsiyesinde bulundu.

İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz ise öğretmenlerden görevlerini bugüne kadar olduğundan daha iyi yapmalarını istedi.

Törenin ardından ilköğretim binasının yan tarafına Melikgazi Belediyesi tarafından yaptırılan Ambar Ana Okulu'nun açılışı gerçekleştirildi.

Vali Düzgün, okulun bahçesine çam fidanı dikti.

Vali Düzgün, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Ahmet Öksüzkaya, İsmail Tamer ve diğer protokol üyeleri buradaki törenin ardından Keykubat Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Kaynak: AA