Zihinsel ve Bedensdel Engelliler Ayvalık’ta Buluştu

Zihinsel Özürlüler Federasyonu tarafından düzenlenen organizasyonda engelliler Ayvalık’ta bir araya geldi.

Zihinsel ve Bedensdel Engelliler Ayvalık’ta Buluştu
Genel Merkezi Ankara’da bulunan Zihinsel Özürlüler Federasyonu tarafından bu yıl 21. gerçekleştirilen ve Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde düzenlenen etkinlikte bedensel ve zihinsel özürlüler bir araya geldi. Aynı zamanda Ayvalık’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 90. yıldönümü olan etkinlikler içerisinde ki organizasyonda yurt genelinde Zihinsel Özürlüler Federasyonu’na 51 üye derneğine bağlı olan ve 700 kişilik zihinsel ve bedensel engelliler ile aileleri bu yıl 21. düzenlenen ve aralarında Devrek Engelli Vatandaşlara Yardım ve Dayanışma Derneği’nin Başkanı ve aynı zamanda da Federasyonun Genel Sekreteri olan Songül Malkoç ve 20 kişilik gurubunun de yer aldığı “21. Ayvalık Zihinsel Engelliler Şenliği”nde bir araya geldi.

Düzenlenen etkinlikte konuşan Zihinsel Özürlüler Federasyonu Genel Başkanı Aynur Dankaz,” Bu yıl 21. gerçekleştirdiğimiz aynı zamanda Ayvalık’ın kurtuluş törenleriyle özdeşleşen Zihinsel Engelliler Şenliği”ne hoş geldiniz. Türkiye’nin her yöresinden 700 zihin ve beden engelli ailesini 21 yıldır kucaklayan sevgili Ayvalıklılara öncelikle şahım ve Yönetim Kurulum ve zihin engelli çocuklarım ve aileleri adına sonsuz teşekkür ediyorum. Biz zihinsel engelli genç ve çocuk ailelerinin senede bir kez tüm bakışlardan, uzak aynı kaderi paylaşan ailelerin bir arada olduğu, sorunlarını paylaştığı ve artık Ayvalıkla özdeş olmuş bu şenliği bizlere kazandıran ve biz engelli çocuk ailelerinin yorgun bedenlerini, yorgun gönüllerini 5 gün süresince dinlendiren etkinliğin gerçekleştirilmesinde emeği geçen ilçe kaymakamımıza, bizlere bu yılda sahip çıkarak, her yıl olduğu gibi bir baba şefkati ile kucak açan başta Ayvalık Belediye Başkanımız Hasan Bülent Türközen’e, Küçükköy Belediye Başkanımız Mesut Ergin’e ve Altınova Belediye Başkanımız Asım Sürer’e Zihinsel Özürlüler Federasyonu ve katılımcılar adına minnet ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Düzenlen etkinliklere; Balıkesir CHP Milletvekilleri Ahmet Gümüşten ve Nedret Akova, Ayvalık Kaymakam Vekili Naif Yavuz,Garnizon Komutanı Piyade Binbaşı Cem Yay, Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Kükükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin, Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer, Ayvalık Emniyet Müdürü Aytekin Kantık, Zihinsel Özürlüler Genel Başkanı Aynur Dankaz, Zihinsel Özürlüler Genel Sekreteri ve Devrek Engelli Vatandaşlara Yardım ve Dayanışma Derneği Başkanı Songül Malkoç,sivil toplum kuruluş temsilcileri,siyasi parti temsilcileri ile yüzlerce davetli katıldı.

Kaynak: İHA