Mersin'de Balık Şenliği

MERSİN - Akdeniz İhracatçılar Birliği Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen balık sezonu açılış şenliği kapsamında 3 bin kişiye 1 ton balık ikram edildi.

Şenlik kapsamında Balıkçı Barınağında tören düzenlendi.

Tören sırasında yaklaşık 1 ton sardalya balığı ızgarada pişirilerek vatandaşlara ikram edildi. Balığın yanında içecek olarak ise şalgam dağıtıldı.

Birlik Başkanı Ali Can Yamanyılmaz, şenliğin açılışında yaptığı konuşmada, İçel'de Türkiye'nin en lezzetli balıklarının çıktığını belirtti.

Balıkçılara, sezonu şanslı ve bereketli geçirmeleri dileğinde bulunan Yamanyılmaz, şunları söyledi:

"Balık av yasağının sebebi sürekli ve kalıcı bir şekilde avlanabilmektir. Balık türlerinin yok olmasını önlemek amacıyla gidilen bu yolda asıl amacımız halka temiz ve uygun fiyatlı balık yedirmektir. Balık tüketimi her geçen güne nazaran artış göstermektedir. Yapılan bilimsel araştırmalarda haftada en az 2 kere balık yiyen toplumlarda kalp damar hastalıklarının yemeyenlere göre daha az olduğu görülüyor. Yani haftada 2 kez balık yiyorsanız, sağlığınızı koruyorsunuz."

Gıda Tarım ve Hayvacılık İl Müdürü Kadir Çiftepala ise trol balıklçıları için bugün avlanma yasağının son günü olduğunu hatırlattı.

Balık popülasyonunda ciddi azalmaların görüldüğünü ifade eden Çiftepala, "Bu bize sağlıklı balıkçılık yapmamız gerektiğini göstermektedir. Küçük balıkların avlanmaması, daha fazla kazanç elde edebilmek için avlanma büyüklüğüne erişen balıkların avlanması gerekmektedir. İl müdürlüğü olarak bu konuda gerekli tedbirleri aldık, almaya da devam ediyoruz" diye konuştu.

AK Parti İçel Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun ise hükümet olarak balıkçılara ve balık yetiştiricilerine önemli katkılar sağladıklarını belirterek, trol balıkçılarına yeni sezonun bereketli geçmesi dileğinde bulundu.

CHP İçel Milletvekili Vahap Seçer de yeni sezonun balıkçılara uğur getirmesi temennisinde bulunarak, Türkiye'de balıkçılığın daha da geliştirilmesi gerektiğini dile getirdi.

AK Parti İçel Milletvekili Nebi Bozkurt, CHP İçel Milletvekili Ali Rıza Öztürk ve vatandaşların da katıldığı tören sonunda teknede temsili sezon açılışı yapıldı.

Kaynak: AA