“Kim Milyoner Olmak İster”de Bir Osmanlı Sultanı

ATV’de yayınlanan sevilen yarışma programı “Kim Milyoner Olmak İster”de Sultan İkinci Abdülhamid Han'ın 5. kuşaktan torunu Nilhan Osmanoğlu yarıştı.

Osmanlı hanedanının hayattaki "sultan" unvanı ile anılan 15 kadın üyesinden biri olan Nilhan Osmanoğlu, yarışmadan toplam 60 bin TL ödül kazandı.
ATV'de yayınlanan sevilen yarışma programı "Kim Milyoner Olmak İster"de sürpriz bir konuk yarıştı. Osmanlı hanedanının hayattaki "sultan" unvanı ile anılan 15 kadın üyesinden biri olan Nilhan Osmanoğlu'nun katıldığı bölümün ilki geçtiğimiz hafta yayınlanmıştı. Yarışmada 60 bin TL ödülü garantileyen Nilhan Osmanoğlu, sürenin bitimiyle şansını bir dahaki haftaya saklamıştı. Dün yayınlanan yarışmanın ikinci bölümünde de Nilhan Osmanoğlu ünlü sunucu Kenan Işık'ın karşısına geçti. Yarışmada 125 bin TL'lik soru karşısında çekilmeye karar veren Nilhan Osmanoğlu, böylece 60 bin TL'lik ödülün sahibi oldu.

Sultan İkinci Abdülhamid Han’ın 5. kuşaktan torunu olan Osmanoğlu geçen yıl Eylül ayında Mehmet Behlül Vatansever ile hayatını birleştirmişti. Çiftin düğünü, gelinin büyük dedesi olan Sultan İkinci Abdülhamid Han’ın tahttan indirildikten sonra mecburi ikamete tabi tutulduğu ve hayatının son zamanlarını geçirdiği Beylerbeyi Sarayı’nda gerçekleştirilmişti. Çiftin 1 Temmuz 2013 günü Hanzade ismi verilen bir bebeği dünyaya gelmişti.

NİLHAN SULTAN KİMDİR?
Osmanlı Hanedanı’nın hayattaki 15 kadın üyesinden (sultan) biri olan Nilhan Osmanoğlu Sultan 1987 İstanbul doğumlu. Babası Orhan Osmanoğlu Şam, dedesi Harun Osmanoğlu Cünye-Lübnan’da doğdu. Harun Efendi’nin babası Şehzade Mehmed Abdülkerim Efendi ile Sultan İkinci Abdülhamid Han’ın en büyük oğlu olan dedesi Mehmed Selim Efendi, hanedan üyelerinin 1924’de yurt dışına çıkarılması sırasında Beyrut’a gittiler. Mehmed Abdülkerim Efendi, Şam’da evlendikten sonra 1930 ve 1932 doğumlu iki çocuğunu küçük yaşta yetim bırakarak 1935’te hayatını kaybetti. Mehmed Selim Efendi’nin de 1937’de vefatından sonra, Harun Osmanoğlu’nun annesinden başka kimsesi kalmadı. Uzun sürgün yılları süresince yad ellerde hayat mücadelesi veren aile, 1974’de hanedan üyelerinin vatana dönmelerine izin verilmesinden hemen sonra Şam’dan İstanbul’a geldi. Lefke Avrupa Üniversitesi, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü mezunu olan Nilhan Osmanoğlu, Orhan Osmanoğlu’nun en büyük çocuğu.
Kaynak: İHA