Bursa'da Bisikletli Trafik Polisi Timi Göreve Başladı

BURSA - Bursa'da, ''Beyaz Kırlangıç" projesi kapsamında oluşturulan bisikletli trafik polisi timi, göreve başladı.

Bursa Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Emniyet Müdürlüğü ve Nilüfer Belediyesince hayata geçirilen projenin Ataevler Mahallesi'nde düzenlenen tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, bisiklet kullanımını Bursa'da yaygınlaştırmak için böyle bir proje geliştirdiklerini belirtti.

Bisikletli polislerin trafik sıkışıklığında hızlı müdahale edeceklerini vurgulayan Kahya, "Bisiklet, gaz salınımı olmayan, hem spor hem ulaşımı sağlayan çok ideal bir taşıt. 15 kişilik bir timimiz var. Çevreye gürültüsü yok, yakıtı yok, insan sağlığı için de çok önemli bir taşıt" ifadelerini kullandı.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ise ilçede 85 kilometrelik bisiklet yolu olduğunu anımsatarak, "Kentin her yanına bisiklet yolu yapacağız. Bir bisiklet ağı oluşturma anlayışındayız. Bu proje, bisiklet yollarının da artmasını sağlayacak bir projeye dönüşebilir" diye konuştu.

"Kırlangıç" adı verilen polisler, Nilüfer Belediyesinin yaptırdığı mavi çizgili bisiklet yollarını kullanacak. İlk etapta 15 polisin görev yapacağı uygulamada polisler, ağırlıklı olarak okul geçişlerinde düzeni sağlayacak, trafik denetimleri yapıp bisiklet kullanımını özendirecek. Bisikletli polisler, Nilüfer ilçesi 100. Yıl, Ertuğrulkent ve Altınşehir mahallelerinde trafik denetimi yapacak.

Kaynak: AA