Başkan Demirtaş: “Geleceğimize Sahip Çıkıyoruz”

Geleceğin inşasının eğitimli bir toplumun inşası ile mümkün olabileceğini ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, geleceği kurtaracak eğitimli bir nesil yetiştirdiklerini, yarınların güvencesi çocuk ve gençlerin eğitimine önem verdiklerini söyledi.

Başkan Demirtaş: “Geleceğimize Sahip Çıkıyoruz”
Samsun genelindeki öğrenci yükünün yarıdan fazlasını İlkadım’ın taşıdığını hatırlatan Başkan Necattin Demirtaş, İlkadım’ da yaklaşık 65 bin öğrenci bulunduğunu, okullaşma ihtiyacının yarısından fazlasının İlkadım’da karşılandığını ileri s ürdü. Belediye olarak bu büyük ilçenin eğitim yükünün ağırlığını omuzlarımızda hissettiğini kaydeden Başkan Demirtaş, “ Yarının sahiplenicileri, bugünün değeri ve cevheri olan çocuklar ve gençlerin okul yolunda desteklenmesinin toplumsal bir sorumluluk olarak görüyoruz. Geleceğin güvencesi, yarınların teminatı gençlerin eğitimine önem verdiklerini ifade eden Başkan Necattin Demirtaş, “Yavrularımızın donanımlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirilmeleri ana hedefimizdir. Bu manada çocuk ve gençlerimize kaliteli yaşam olanaklarının ve çağın gerektirdiği eğitim imkanlarının sunulması en başta gelen önceliklerimiz arasındadır” dedi.

Bilgi evi sayesinde çağdaş eğitim imkanlarını ücretsiz olarak çocuklarla buluşturduklarını belirten Demirtaş, "Çocuk ve gençlerimizin eğitimini önemsiyoruz. Eğitim yuvalarının modern görünüme kavuşması, geleceğimizin teminatı gençlerimizin iyi ortamlarda eğitim görebilmesi için çalışıyoruz. Yine 5 ile 12 yaş arası çocuklarımızın modern eğitim imkanlarından faydalandırıyoruz. Kütüphanesi, etüd sınıfları ve bilgisayar salonu olan bilgi evinde okulda veya evinde ders çalışma ortamı olmayan çocuklarımız, etüd sınıflarında rahatlıkla ders çalışabiliyor" diye konuştu.

Kaynak: İHA