AK Parti İlçe Danışma Meclisleri Toplanıyor

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Konya İl Teşkilatı’nın, ilçe ve belde teşkilatlarının son durumları, il genel meclisi üyelerinin çalışmaları ile belediyelerin projeleri ve devam eden hizmetlerde gelinen son noktaların ele alınması için rutin olarak yaptığı İlçe Danışma Meclisleri sürüyor.

AK Parti İlçe Danışma Meclisleri Toplanıyor
İl Teşkilatı, yaklaşan 2014 Yerel Yönetimler Seçimleri öncesinde 33. İlçe Danışma Meclislerini düzenliyor. Bu kapsamda Halkapınar, Emirgazi, Ereğli, Karapınar, Kadınhanı, Doğanhisar, Ilgın, Sarayönü, Çeltik, Yunak, Tuzlukçu, Akşehir, Altınekin, Cihanbeyli, Kulu, Güneysınır, Çumra, Hadim, Taşkent, Bozkır ve Akören’de 33. İlçe Danışma Meclisleri; milletvekilleri, belediye başkanları, İl Genel Meclisi Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri ve teşkilat mensuplarının katılımları ile gerçekleştirildi.

AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, Hadim, Bozkır, Taşkent, Akören ve Güneysınır İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen ilçe danışma meclislerine katıldı.

Söz konusu ilçelerde yaptığı konuşmalarda teşkilatlarına seslenen İl Başkanı Ahmet Sorgun, yaklaşan Yerel Yönetimler Seçimleri öncesinde gerekli tüm hazırlıklarınI tamamlamalarını istedi. Başkan Sorgun, “Bildiğiniz gibi yaklaşık 6 ay sonra bir seçimi daha hep birlikte yaşayacağız. Bu seçim, önceki seçimlere nazaran çok daha önemli. Zira bu seçim, hemen akabinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler için de hem bir ön hazırlık hem de bir fikir vermesi açısından son derece mühim. Dolayısıyla teşkilatlarımızın gerek sandık kurulları çalışmalarını gerek saha taramalarını gerekse de teşkilatlar ile alakalı eksikliklerini bir an önce gidermesi gerekiyor. Bizler, il ve ilçe teşkilatları olarak elimizden geleni yapmalı ve hedef olarak koyduğumuz 32 belediyeyi de almalıyız. Sizlere bu konuda sonuna kadar güveniyoruz” dedi.

Mart ayındaki belediye başkanlığı seçimlerine yönelik aday adaylığı sürecinin 21 Ekim’de başlayacağını hatırlatan Sorgun, teşkilat mensuplarını bu süreçte ve adayların belirlendiği sürecin ardından başlayacak saha çalışmalarında uymaları gereken hususlar konusunda da bir kez daha uyardı. 21 Ekim tarihi ile birlikte dileyen herkesin aday adayı olma hakkının bulunduğunu dile getiren Başkan Sorgun, bu dönemde ve adayların belirlendiği süreçte teşkilat mensuplarının dikkatli olmalarını istedi. Sorgun, “21 Ekim ile birlikte dileyen herkes aday adayı olabilir. Bu dönemde hiçbir teşkilat mensubumuzun hiçbir adaya tavır alması veya aday adayını destekler nitelikte bir tutum içerisine girmesini istemiyoruz. Sonuçta aday adayları ile alakalı il ve ilçe teşkilatlarımızın görüşleri alınacak ve temayül yoklaması yapılacak, en sonunda da genel merkezimiz bir karar verecek. Bu süreçten sonra aday adaylarımız dahil herkesin bu karara saygı göstermesini ve adaylarımızla birlikte saha çalışması yapmasını istiyoruz. Allah’a şükürler olsun ki, Konyamızda bu konuda bir endişemiz yok. Seçimlerde de inşallah halkımızın da büyük desteği ile istediğimiz sonuçları alacağız” diye konuştu.

Kaynak: İHA