11 Kilogram Sazan Balığı Yakaladı

Bolu’da bulunan Gölköy Sulama Barajı'nda Doğa ve Çevre Dostu Amatör Oltacılar Derneği tarafından düzenlenen ve 4 gün süren 5. geleneksel ‘Sazan Balığı Yakalama Yarışması’ sona erdi.

11 Kilogram Sazan Balığı Yakaladı
Yarışma sonunda 11 kilogram ağırlığındaki balığı yakalayarak birinci olan Sakarya ekibinin ödülünü Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz verdi.

Gölköy Sulama Barajı'nda düzenlenen ve 4 gün süren yarışmaya 15 ilden 80 olta balıkçısı katıldı.

Yakalanan balıklar yetkililer tarafından ölçüldükten sonra göle bırakıldı. En büyük balık kategorisinde yarışmada birinciliği Sakarya'dan katılan takım 11 kilogram ağırlığındaki sazanı yakalayarak elde etti.

Ödül törenine katılan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu'nun tabiatın kalbi olduğunu belirterek, “En güzel tabiata sahip olan bir yerdeyiz. Bolu'da yüzlerce gölümüz var. Bunlardan bir tanesi Gölköy Gölümüz. Burası aynı zamanda sulama ihtiyacını karşılayan ve Bolu'nun içme suyunu da sağlayan bir göl. Buraları yaşatabilmek ve tanıtabilmek için değişik etkinlikler yapılıyor” diye konuştu.

Yılmaz, canlılığın arttığını göstermek, insanlara doğayı sevdirmek ve olta balıkçılığını yaygınlaştırmak için benzeri etkinliklerin yapıldığını anlatarak, "Burada amaç balık yakalamak değil. Bolu'nun bütün göllerinde balık tutulabiliyor. Abant Gölü'nün 7 katı büyüklüğündeki Seben Gölü'nde de muazzam balık var. Bu tür etkinlikleri artırmak için elimizden geleni yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA