Muhtar Abdullah Gül Yerel Seçimlere Hazırlanıyor

İZMİR - EFSUN YILMAZ - Çiğli ilçesi Aydınlıkevler Mahallesi'nde iki dönem muhtarlık yapan Abdullah Gül , ilçe belediye meclisi üyesi olabilmek için CHP'ye aday adaylık başvurusunda bulundu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün adaşı muhtar Abdullah Gül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ticaretle uğraştıktan sonra 2004 seçimlerinde mahalle muhtarı adayı olduğunu anlattı.

Seçimleri 2 dönem üst üste kazandığını ve halka hizmet etmeyi sevdiğini söyleyen Gül, "Halk destek verdiği için buradayım. Siyaseti hizmet için araç olarak görüyorum" dedi.

Halkla iç içe olduğunu ve vatandaştan gelen talep üzerine Çiğli Belediye Meclisi Üyesi olmaya karar verdiğini ifade eden Abdullah Gül, aileden sosyal demokrat olduğunu, CHP'ye de aday adaylık dosyasını sunduğunu kaydetti.

Adaşı Abdullah Gül'ün Refah Partisi ve AK Parti'de hizmet verdikten sonra Cumhurbaşkanı seçildiğini ve partiler üstü bir konuma kavuştuğuna işaret eden lise mezunu Gül, "Kendi siyasi hayatım hakkında çok büyük hedeflerim yok" dedi.

-"Mizacımız benziyor"

Siyasetin insanları birleştirmek, buluşturmak için yapılması gerektiğini dile getiren muhtar Gül, Cumhurbaşkanı Gül'ün de uzlaşmacı bir yapıya sahip olduğuna inandığını dile getirdi.

Gül, "Sayın Cumhurbaşkanımız ile isim benzerliğimiz var, yumuşak mizacımız da benziyor ama onun geçmişte, benim şimdi hizmet ettiğimiz partiler farklı" diye konuştu.

İsmini öğrenenlerin farklı tepkiler verdiğini anlatan muhtar Gül, sosyal medyada ismini okuyanların kendisini Cumhurbaşkanı Abdullah Gül sandığını, Türkiye'nin farklı yerlerinden vatandaşların taleplerini ve sorunlarını kendisine yazdığını da sözlerine ekledi.

Kaynak: AA