MHP Lideri Bahçeli Elazığ’da Halka Hitap Etti

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ana dilde eğitimin terör örgütü PKK’nın dayatması olduğunu, vahim sonuçlara yol açacağını, milli birlik ve beraberliği bozacağını savundu.

MHP Lideri Bahçeli Elazığ’da Halka Hitap Etti
MHP lideri Bahçeli, “Milli Değerleri Koru ve Yaşat” mitinglerinin 6.'sını Elazığ’da yaptı. 9 ilde planlanan açık hava toplantılarının ilki Bursa'da "Kurtuluş", ikincisi İzmir'de "Bayrak", üçüncüsü Adana'da "Vatan", dördüncüsü Erzurum'da "Birlik", beşincisi Konya’da “Türkçe” ve altıncısı Elazığ’da “Kardeşlik” teması ile yapıldı.

İstasyon Meydanı’nda düzenlenen mitingde “Vur de vuralım, öl de ölelim” sloganları ile karşılanan Bahçeli, Elazığlıları bozkurt işareti ile selamladı. Mitingin ana teması olan “kardeşlik” ile konuşmasına başlayan Devlet Bahçeli, “Balakgazi kardeşliği miras olarak bıraktı” diyerek Türk-Kürt kardeşliğine dikkat çekti. Hiçbir zaman ırkçılık yapmadıklarını söyleyen MHP lideri, AK Parti iktidarıyla birlikte köken izi sürülmeye başlandığını iddia etti.

Yeni anayasa çalışmaları ve ana dilde eğitim konularına değinen Bahçeli, ana dilde eğitimin terör örgütü PKK’nın dayatması olduğunu, vahim sonuçlara yol açacağını, milli birlik ve beraberliği bozacağını savundu. Bahçeli, “Maalesef AKP, CHP, BDP ve PKK bir olarak, Türkiye'yi yorgun ve bitkin düşürmüştür. Türk milleti, senaryosu okyanus ötesinde yazılan kandil çetesi, Peşmerge ve sözde aydınların olduğu karanlık bir senaryonun hedefindedir. Başbakan bütün gücünü sizlerin mahvı için harcamaktadır. Varılmak istenen gaye, Sevr'in yeniden diriltilmesi ve elimizden kayıp gitmesidir. Tabelalardan TC ibaresinin silinmesi, hep aynı şirret kampanyasının uzantısıdır. Başbakan Türk milletinin oynanamayacak haklarına saldırmıştır. Buradan Başbakan'a sesleniyoruz; işte burada toplandık. Bayrak diyerek, vatan diyerek, şehit diyerek haykırıyoruz. Gücün yetiyorsa gel de hepsini fişle. Gel de hepsine biber gazı sık. Kağıttan kaplanlığını Gakkoşlara yapamayacağını sen de biliyorsun” diye konuştu.

MHP mitinglerinin bölücülere korku saldığını söyleyen Devlet Bahçeli, “İnşallah heveslerinin kursaklarında kalacağı günlere de az kalmıştır. Teröristlerin, çözüm şarlatanlarının oyunları amacına ulaşamayacak ve huzurumuzu bozamayacaktır” ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan’ı eleştiren Bahçeli, “Başbakan ne dediyse sonunu getirememiştir. Kuru sıkı atmaları hep sonuçsuz kalmıştır. Soruyorum sana, Mavi Marmara için ne yaptın? Suriye için sen ne yaptın? Gezi Parkı'na saldırmaktan, ‘çapulcu’ diye hakaret etmekten başka ne yaptın? Davos'ta 'one minute' dedin, arkasından ‘sözüm sunucuyaydı’ diyerek çark ettin. Esad'a önce ‘kardeşim’ dedin, işine gelmedi diye cani yaptın. Söyler misin bize senin kaç yüzün kaç sıfatın var? Fos çıktın, balon gibi eridin” dedi.

"Ne Mutlu Türküm Diyene” diyerek kürsüden ayrılan Devlet Bahçeli’ye MHP İl Başkanı Oğuzhan Demir tarafından Türk bayraklı atkı hediye etti.
Kaynak: İHA