Küreversiteli Öğrenciler Vali, Bektaş İ Ziyaret Etti

Avrupa Birliği Gençlik Programı kapsamında Kastamonu'da bulunan yabancı ve yerli öğrenciler, Vali Erdoğan Bektaş'ı makamında ziyaret etti.

Küreversiteli Öğrenciler Vali, Bektaş İ Ziyaret Etti
Avrupa Birliği Ulusal Ajansının ve Küre Kaymakamlığı Proje Koordinasyon Biriminin Gençlik Programı kapsamında Avrupa Üyesi ülkeler ve adalarını kaynaştırmak amaçlı başlatılan program kapsamında da Azerbaycan, Gürcistan, Rusya, Moldova, İtalya’dan gelen 30, Kastamonu'nun Küre ilçesinden 6 kişi olmak üzere toplam 36 kişilik öğrenci grubu Kastamonu'da 5 gün boyunca inovasyon eğitimi görecekler.
Öğrenciler Vali Bektaş'ı makamında ziyaret etti. Küre Kaymakamı Şahin Kazancı'nın da bulunduğu ziyarette, Vali Bektaş, öğrencilerle bir süre sohbet etti. Bektaş, tüm öğrencilere, hangi ülkeden geldiklerini ve Kastamonu hakkındaki düşüncelerini sordu. Kastamonu'daki eğitim sürecini en keyifli bir şekilde tamamlamaları temennisinde bulunan Bektaş, "Öğrencilerimizin, bölgemiz güzelliklerini yakından tanıma fırsatları olacağını düşünüyorum. Her biri Kastamonu'nun turizm elçisi olmasını umut ediyor, ziyaretleri için çok teşekkür ediyorum" dedi.

Program hakkında Vali Bektaş'a bilgi veren Küre Kaymakamı Şahin Kazancı, "Bir hafta boyunca süren liderlik, girişimcilik ve inovasyon eğitimi için 6 farklı ülkeden, toplam 36 öğrenci geldi. Bugünden itibaren de resmi ziyaretleri ve şehir keşiflerine start verildi.

Dün akşam Küre'de ise bir Uluslararası Kültür Gecesi düzenledik. Arkadaşlar kendi yöresel oyunlarını ve şehirlerinin sunumlarını yaptılar” diye konuştu

Kaynak: İHA