Sorgun Esnaf ve Sanatkarlar Kooperatifi'nden Kredi Desteği

YOZGAT - Sorgun Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi işyeri açmak isteyen girişimcilere 250 bin lira kredi veriyor.

Sorgun Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Selahattin Gündüz, yaptığı açıklamada, kooperatifin toplam plasmanının 37 milyon 500 bin liraya ulaştığını, bu olumlu durumu işyeri açmak isteyen, sıfır araç almak isteyen esnaflara da olumlu yansıttıklarını belirtti.

Sorgun Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin yapılan başarılı çalışmalar sayesinde Türkiye genelinde ilk sıralara yerleştiğinin altını çizen Gündüz, "2013 yılının ilk üç çeyreğinde 17 milyon lira kredi dağıttık. Bu rakamın yıl sonuna kadar 23-24 milyon lirayı bulacağını tahmin ediyorum. Kişi başı kredi limitini 125 bin liraya çıkardık. Özellikle sıfır araç kredisi ile yeni işyeri açmak isteyen girişimcilere de 250 bin lira kredi olanağı sağladık. İç Anadolu'da bir benzeri olmayan yeni hizmet binasını esnafımızın hizmetine sunduk" dedi.

Başkan Gündüz, amaçlarının Sorgun esnafının kalkınmasında öncülük etmek olduğuna dikkati çekerek şöyle konuştu:

"İlçemiz ticari açıdan Yozgat'ın en büyük potansiyeline sahip bir ilçedir. Esnafımızın bu potansiyeli iyi kullanması, bunun için de mali açıdan güçlü olmaları gerekiyor. İşte bu konuda kooperatifimiz esnafımızın yanında olmaya çalışmaktadır. Geçmişin zorluklarını yenerek bu günlere gelmemizde planlı ve programlı çalışmanın çok büyük etkisi olmuştur. Bu arada bizlere desteklerini esirgemeyen TESKOMB Genel Başkanı Abdulkadir Akgül'ün de büyük katkıları olmuştur. Kendilerine teşekkür ediyorum."

Kaynak: AA