Mhp Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural Elazığ'da

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, çözüm sürecinin Öcalan'ın istek sürecine döndüğünü belirterek, “Açılım projesinden faydalanan bir tek PKK vardır.

Mhp Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural Elazığ'da
Çözüm ve barış olarak ileri sürülen bu yaklaşım sadece ve sadece Öcalan’ın istek ve arzularını yerine getirme sürecine dönmüştür” dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, parti olarak 14 Eylül Cumartesi günü Elazığ’da düzenleyecekleri 'Kardeşlik Mitingi'ne vatandaşları davet etmek amacıyla Elazığ’a geldi. Miting öncesinde Elazığ'da incelemelerini sürdüren Vural, MHP Elazığ İl Başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısında, Elazığ’da gerçekleştirecekleri mitingde Türk milletinin bölünmez bir bütün olduğunu, parçalanamayacağını meydanda haykıracaklarını söyledi.

Gündemi de değerlendiren Vural, açılım adı altında Türkiye Cumhuriyeti devletinin üniter devlet yapısının tehdit altında olduğunu söyledi.

Gelinen noktada AK Parti hükümetinin bir bataklığa saplandığını ifade eden Vural, “Bugün AK Parti’nin açılım projesi kardeşliğimizi arkadan hançerlemektedir. Bu açılım projesinden faydalanan bir tek PKK vardır. Çözüm ve barış olarak ileri sürülen bu yaklaşım sadece ve sadece Öcalan’ın istek ve arzularını yerine getirme sürecine dönmüştür. Ne kadar utanç vericidir ki doğu ve güneydoğuda barış adı altında PKK terör örgütü, milisleri aracılığıyla KCK paralel devlet yapılanmasını yaygınlaştırmaktadır" dedi

PKK terör örgütünün asayiş birimleri kurduğunu, ihalelerden yüzde 10 haraç topladığını, dağa katılım için adam topladığını ifade eden Vural, “KCK paralel devlet yapılaşması derinleşiyor. Biz terörün bitmesini istedik. Çok sıkıntı çektik. Ama ey devletim, terörü bitir dedik ama PKK’yı burada hakim kıl demedik. Ben buradan Elazığ’dan haykırıyorum, devletim nerede. PKK terör örgütünü Kürtlerin temsilcisi konumuna düşürdüler. Yazıklar olsun. Doğu ve Güneydoğu’yu PKK'ya teslim ettiler. Onun için bugün oynanan oyun terörü bitirme oyunu değildir. Teröre teslim olma, PKK’ya teslim olma, dört parçalık kürdistanı oluşturma projesidir” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA