Konyaaltı’nda Çöp Konteynerleri Yer Altına Alınıyor

2013 yılı Haziran ayında tamamlanan yer altı çöp konteyneri projesi, Konyaaltı Belediyesi’nce okul önleri ve nüfus yoğunluğu fazla olan 13 bölgede uygulamaya konuldu.

Konyaaltı’nda Çöp Konteynerleri Yer Altına Alınıyor
Gelişen dünya şartlarına ayak uyduran Konyaaltı Belediyesi, bölge halkına daha sağlıklı yaşanabilir bir çevre sunmanın gayretini taşıyor.

Konyaaltı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından 2013 yılı Haziran ayında tamamlanan yer altı çöp konteyneri projesi hayata geçirildi. Hem güvenlik, hem de çevre sağlığı açısından son derece önem taşıyan yer altı çöp konteyneri uygulaması ilçede bazı okul önü ve nüfusu yoğun mahallelerde uygulamaya konuldu. Bununla birlikte atık yönetimi uygulaması projesi kapsamında bölgede 225 noktaya geri dönüşüm konteynerleri yerleştirildi. Çeşitli ambalaj, pil, bitkisel yağlar, elektronik malzeme atıkları gibi bir çok elementin, bu konteynerler ile ülke ekonomisine geri kazandırıldığı belirtildi.

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, yer altı çöp konteynerlerini başlangıç olarak semt pazarları ile okullarda konuşlandırdıklarını bildirdi. Başkan Böcek projeyle amaçlarının, özellikle okul çevresindeki hijyen şartlarının düzeltilmesi, kötü koku ve görüntünün ortadan kaldırılması, sinek ve haşere oluşumunun önüne geçilmesi ile güvenli çöp toplama sistemi oluşturmak olduğunu söyledi.

Başkan Böcek, geri dönüşüm konteynerleriyle ülke ekonomisine ciddi bir katkı sağladıklarının da altını çizdi. Başkan Böcek, toplam 34 adet ikili yer altı çöp konteyneri sayısını yılsonuna kadar 50’ye çıkarmak istediklerini kaydetti.

Kaynak: İHA