Taşköprü'de Doğalgaz Anketi

KASTAMONU - Taşköprü Belediyesi, ilçeye doğalgaz gelmesi için anket çalışması başlattı.

Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bakanlar Kurulu'nun, "Mevcut Doğal Gaz Dağıtım Bölgeleri Lisans Kapsamı Dışında Kalan İlçelere Doğal Gaz Ulaştırması Amacıyla BOTAŞ Genel Müdürlüğünün Görevlendirilmesine İlişkin Karar"ının resmi gazetede yayımlandığını hatırlattı.

Arslan, karara göre, mevcut doğalgaz dağıtım bölgeleri lisans kapsamı dışında kalan merkez nüfusu 10 binin üzerindeki ilçelerden, ilçe merkezindeki toplam elektrik abone sayısının asgari yüzde 60'ına tekabül eden elektrik abonesinin, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından belirlenen abone bağlantı bedelini ilgili il özel idaresince belirlenecek banka hesabına yatırmış olan ilçelere, bağlantı hatları için gereken yatırımların, BOTAŞ tarafından gerçekleştirileceğini belirtti.

Bu nedenle ilçedeki doğalgaz taleplerinin toplanması için telefonla anket çalışması başlattıklarını ifade eden Arslan, şöyle konuştu:

"Taşköprü için büyük önem arz eden bu konuda kapımıza kadar gelen fırsatı, geri itemeyiz. Belediye personeli tarafından konut sahipleri aranarak ön başvuru taleplerinin alınıyor. İlk günkü katılımdan oldukça memnun olduk. Gerek aile ekonomisi gerekse çevre temizliği konuları başta olmak üzere günümüz çağında doğalgaz bir lütuf. Taşköprü olarak doğalgaza en kısa sürede kavuşmak adına var gücümüzle uğraş veriyoruz."

Arslan, ilçe halkından doğalgaz konusuna özen göstermelerini ve başvuru yapmalarını istedi.

Kaynak: AA