Taş Ocağından İlginç Önlem

Sakarya’nın Geyve ilçesinde daha önce bir kişinin öldüğü taş ocağında patlama sonrası D-650 karayolunda bir göçük olmasın diye iki kamyonla set kurulması dikkat çekti.

Taş Ocağından İlginç Önlem
Geyve Akıncı köyünde Akıncı Köyü Vadileri ve Şelalelerini Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Kamuran Tan tarafından kaydedilen görüntüler, İstanbul-Antalya arasındaki uluslararası karayolunda yaşanabilecek olası bir tehlikenin nasıl önlenmeye çalışıldığını belgeliyor

Yapılan çalışma nedeniyle uluslararası karayolunda yaklaşık yarım saat boyunca trafik akışı dururken, görüntüleri çeken emekli patlayıcı uzmanı Kamuran Tan’ın iddialarına göre, kum ocağı ruhsatıyla çalışan taş ocağı görevlileri patlayıcıları yerleştirdikten sonra fünyeyi D-650 karayolunun alt geçidinden karşı şeride geçirerek patlamayı bu noktadan gerçekleştirdi.

Patlamayla sökülen kayalar yamaçta açılan yoldan zemine inerken yukarıda takılan kaya kütlesinin kontrolsüz bir şekilde karayoluna düşme ihtimaline karşın iki kamyon arka arkaya çekilerek set görevi gördü. Alınan bu yetersiz önlem, D-650 karayolunun nasıl bir tehlike ile karşı karşıya olduğunu da gözler önüne serdi.

Taş ocağında geçtiğimiz Ramazan'da meydana gelen patlamada bir kişi hayatını kaybetmişti.
Kaynak: İHA