Rize Belediye Başkanı Bakırcı, Yapımı Süren Otoparkı İnceledi

RİZE - Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, yapımı süren bir otoparkı inceledi.

Halil Bakırcı, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi için yapımı devam eden çok katlı otoparkı inceleyip yetkililerden bilgi aldı. Bakırcı daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, otoparkın zamanla ihtiyaç haline geldiğini belirterek, otoparkın 5 katlı ve 600 araç kapasiteli olacağını söyledi.

Otoparkın maliyetinin yaklaşık 11 milyon lira olacağını anlatan Bakırcı, "İnşallah bu projenin bitiminde otoparktan hastanenin birimlerine ulaşan üzeri kapalı bantlar ve yürüyen merdivenler yapılmasını amaçlıyoruz. Otopark tamamlandığında Türkiye'de eşine az rastlanılan bir yürüyen merdiven sistemini ilimize kazandırmak istiyoruz. Şehir içerisinde çeşitli noktalarda da yürüyen merdivenler inşa etmeyi düşünüyoruz" dedi.

Bakırcı, inşaat sürecinde hastane yolu trafiğini rahatlatmak için farklı güzergahlarda çaışmalar yaptıklarını ifade ederek, "Vatandaşlarımız araçlarını güney çevre yolu başlangıcı olan 160 Evler mevkisinde oluşturulan geçici park alanına çekebilecekler. Dolmuşçularımız ile de görüştük araçlarını oraya park edenler ücretsiz olarak minibüslerden hastaneye çıkmak için hizmet alabilecek. İnşaat sürecinde trafiği rahatlatmak için hastanemizin arkasındaki öğrenci yurdunun içerisinden Hamzabey yoluna bağlanan yol çalışmasına da başlandı" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA