MEÜ'ye "Engelsiz Eğitim" Ödülü

MERSİN - İçel Üniversitesi'nde engelli öğrencileri ve engelli bireylere yönelik hazırlanan "Fiziksel Erişilebilirlik Haritası" ve akademik erişilebilirliğe yönelik hazırlanan "Sesli Ders Kitabı" projesi, Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu tarafından "Engelsiz Eğitim" dalında ödül aldı.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu tarafından İstanbul Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen ve sekretaryasını Celal Bayar Üniversitesi'nin üstlendiği organizasyonda, ödüllerden biri de MEÜ'ye verildi.

Engelli öğrencilere ve engelli bireylere yönelik hazırlanan "Fiziksel Erişilebilirlik Haritası" ve akademik erişilebilirliğe yönelik hazırlanan "Sesli Ders Kitabı" projesi, Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu tarafından "Engelsiz Eğitim" dalında ödüle layık görüldü.

Her iki proje de Türkiye'deki üniversiteler arasında gerçekleştirilen ilk uygulama olması bakımından önem kaydediyor.

Engelsiz eğitim ödülü Yüksek Öğretim Kurulu eski üyesi Prof. Dr. Atilla Eriş tarafından MEÜ Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın'a verildi.

Engelsiz kampüs çalışmalarıyla son yıllarda önemli uygulamalar yürüten İçel Üniversitesi, 2011 yılında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından "Ulaşılabilirlik-Kalite Teşvik Ödülü"ne layık görülmüştü.

Kaynak: AA